Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

29 Haziran '10

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Balkona En Uygun Çiçekler

Balkona En Uygun Çiçekler
 


İşte balkonlarda yetiştirilebilecek en uygun çiçekler :


Sardunya...

Suyu ve güneşi fazlasıyla seven sardunya, toprağı parmakla her gün kontrol edilerek sulanmalı. Direkt güneşten zarar görmez lâkin sulamayı arttırmanız gerekir. Sardunya, menekşede olduğu gibi yaprağından köklendirilebilir. Eğer uzun boylu olmasını istiyorsanız da mutlaka gölgede bırakmalısınız.


Begonya...

Özellikle sabah güneşinden hoşlanan begonyayı yetiştirmek için hem evin güneşli bir köşesi, hem de balkonlar tercih edilebilir. Birarada olduklarında daha hoş bir görüntü oluşturduklarından küçük bir saksıya dikmek yerine uzun saksılar kullanın. Hava sıcaklığına göre bilhassa serin saatlerde iki günde bir ya da her gün sulayabilirsiniz. Begonya, kasım ayına kadar solmaz, evinizi renklendirir.


Camgüzeli...

Güneşi çok fazla sevmeyen camgüzeli, ev içerisinde yetiştirmek için en ideal çiçeklerden biridir. Sürekli olarak gölgede kalması gerektiğinden üç günde bir sulamanız yeterlidir. Tek kat ya da katmerli çiçekleri olan camgüzeli her ne kadar kokusuz olsa da kırmızı, beyaz, pembe ya da lila renginde açan çiçekleri görsel açıdan çok hoştur. Sarkmayı sevmeyen camgüzeli için 20 santimlik bir saksı yeterli olacaktır.


Kadife...

Üzerine direkt güneş gelse dahi bir sorun yaratmayan kadife çiçeği, bu özelliğinden dolayı suyu çok sever. En az iki günde bir sulamak gerekir. Kadifeyi hem büyük, hem de küçük saksıya dikebilirsiniz. Eğer evin içerisinde yetiştirecekseniz ara sıra mutlaka açık bir yerde havalandırın. Kadifenin uzun ve kısa olmak üzere iki cinsi vardır. Uzun boylular küçük çiçekli olur fakat kokuları daha güzeldir. Kısa boylular ise diğerine nazaran çok daha büyük çiçek açar.


Açelya...

Gölge yerleri seven açelya için en uygunu kuzey cepheli balkonlar ve güneş almayan odalardır. Yaprakları koyu renk, çiçekleri ise pembe, altın sarısı, ateş kırmızısı ve portakal renkleriyle çok gösterişlidir. Özellikle asitli toprağı seven açelya için fidanlık ve marketlerden asitli toprak almanızda fayda vardır.


Şakayık...

Güle çok benzeyen ve bu sebeple "erengül" adı da verilen şakayık çiçeğinin beyaz, pembe, kırmızı, lila ya da sarı renkte açan çiçekleri en az bir buçuk ay açık kalır. Şakayık çiçeği solduğunda sakın atmayın!.. Çünkü altındaki küçük soğanları yaşamaya devam eder. Saksıyı değiştirmeden sulamaya devam ederek yeniden canlandırmak mümkündür.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..