Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '14

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Bandırma Yazıları: Seçimi Dursun Mirza kazandı.

Bandırma Yazıları: Seçimi Dursun Mirza kazandı.
 

forumalevi.net


 Bandırma’da  30.Mart.1914’de yapılan Belediye Başkanlığı seçimini CHP adayı olan Sayın Dursun Mirza kazandı. Kendisini candan kutluyoruz.

Dursun Mirza, Belediye Başkanlığı seçiminde en yakın rakibi olan AKP adayı Recep Şekerci’ye 10.202 oy fark atarak 43.012  oy aldı.

Erdek’de  de CHP adayı Hüseyin Sarı beklenilenin aksine AKP adayı olan Hüseyin Aysan’ı geçerek , Belediye Başkanı oldu.

Dursun Mirza’nın Belediye Başkanlığı ise bekleniliyordu. Kendisi uzun süre Sedat Pekel’le birlikte Bandırma Belediye Başkanlığı’nı yürüttüler. Belediye Başkan Yardımcısı olarak Dursun Mirza’nın nasıl çalıştığını bütün Bandırma halkı gördü. Öteki adaylar ise, Belediye ve yerel yönetimden anlamayan, bu işlerden uzak insanlardı. Oysa iki dönemdir Belediye Başkan Yardımcılığı yapan  Dursun Mirza ise bu işlerde adeta çelikleşti. Belediyenin ne olduğunu öğrendi; girdilerini çıktılarını  öğrendi. Ve AKP’li bir yönetimden sonra devralınan  Belediyenin yükünü Sedat Pekel’le bölüştü. Ve Allah için çok çalıştı. Bunu herkes biliyor.

Dursun Mirza insan olarak da , bütün Bandırma’lıların kalbini kazanmıştı. Güler yüzüyle, kimseyi kapısından çevirmeyen tutumuyla, Bandırma’lı ondan sonsuz memnun kaldı ve onu Belediye Başkanı olarak seçtiler. Hakkıydı. Aldı.

Şimdi mazbatasını alan Dursun Mirza’nın tebrikleri kabul etmesi hakkıdır. Çünkü CHP’kazanması beklenilen bir çok ilde kaybederken, Bandırma’da yeniden Dursun Mirza ile kazanması Bandırma için gerçekten bir zaferdir. Dursun Mirza’nın zaferi kolay kolay küçümsenecek bir şey değildir. Gerçek bir zaferdir. Ama Dursun Mirza bu başarıyı efendiliğiyle kazandı. Bunu herkes biliyor.

Herkesin bildiği bir gerçek daha var ki. Bandırma’da CHP ve Dursun Mirza kazanmışsa bunun en büyük yardımcısı  Bandırma’nın çok çalışkan kadınlarıdır. Onlar her yerdeki CHP’li kadınlara örnek olacak şekilde çalıştılar; mahalle mahalle dolaştılar. Çeşitli evleri ziyaret ettiler. Dursun Mirza kazandıysa , bu kentin CHP’li kadınlarıyla kazanmıştır. Onlara minnettar olmalıdır.

Sayın Dursun Mirza’nın Seçim öncesi çıkardığı  ve yapılan işleri gösteren broşürü görmüştüm.  Oldukça gerçekçi olarak hazırlanmıştı ve gerçek yapılan işleri gösteriyordu. Kısaca nelerdir bunlar:

1. Asfaltlanan Yollar : Gerçekten bu dönemde bu konuda Bandırma çok rahatlamıştır. Hiçbir dönemde görülmediği kadar çok yol yapılmıştır; asfaltlanmıştır. Sokaklarına çamurdan girilmeyen Bandırma göze iyi görünen bir kente dönüşmüştür.

2.Alt yapı çalışmaları : Gerçekten oldukça fazla oranda yol, su, kanalizasyon çalışmaları yapıldı. Durmadan sel basan Bandırma bu tehlikeden uzaklaştırıldı.

3.Yeni Belediye Binası’nın yapımı ve Liman AVM’nin inşaası.: Bunlar doğrudan Belediyenin kent için  yapılan  belediyecilik hizmetleri içinde yer alır mı,  doğrusu kuşkuluyum.

4.Yeni  Otobüs Terminalinin yapılışı: Bu husus Bandırmalılar tarafından çok eleştirildi. Kentin çok uzağına yapılan terminal’den gelmek için 20 TL sı taksi ücreti verildiği ; oysa Balıkesir –Bandırma otobüs ücretinin  15 TL sı olduğu, şeklindeki şikayetler bir bakıma vatandaşların hislerini anlattı.

5.TIR Parkı’nın ve Belediye Bölgesi’ndeki yeni Otel’lerin genelde kente ne kazandırdığı sorgulanabilir ama kuşkusuz konaklama bakımından bir ferahlama yaratmıştır.

6.Eski elektrik fabrikasının dönüştürülmesi :  Cin Çukuru üzerindeki metruk Trafo binasının dönüştürülerek bir Kültür Merkezi’ne belki bir Tiyatro’ya çevrileceği  düşüncesi çok güzeldir. Ama işler çok yavaş yürümektedir.

7. Sahil Bandı tamamlandı, deniyor. Ama sahil bandının planlanması ve genel hatlarıyla bitirilmesi AKP zamanında olmuştur. Ancak ayrıntılar Sedat Pekel  yönetimine kalmıştır. Fakat bu işin de tam olarak bitirildiği sözlenemez. Marina kısmı bomboştur. Ve öyle sanıyorum buraya ne yapılması gerektiği konusu boşluktadır.

8. Bir çok çocuk parkı yapılmıştır. Bu gerçektir.  Bu konuda 23 rakamı veriliyor. Doğrudur. Ama ne yazık ki Bandırma’nın doğru dürüst bir Parkı yoktur. Bandırmalı Park görmek için Gönen’e gitmektedir.  Onun yanında yaşlılar için gerekli hizmetlerin yapıldığı söylenemez.

9. Atık Yağ-Deterjan toplamak: Bu konuda bir atılım yapılmıştır ama gerekli kampanyalar gerçekleştirilmeyince, dolayısıyla  iş ciddiye alınmayınca, mesele ortada kalmıştır. Keşke bu iş yeteri kadar başarılı olsaydı. Ama ne kadar başarılı olduğu tartışmalıdır.

10. Otobüslerde 65 yaş indirimi . Bu komik rakamlardaki indirim için 10 TL’sı peşin ödeme yapılmıştır. Belki de bu işin astarı yüzünden pahalıya malolmuştur. Bandırma’da otobüs, dolmuş ücretleri çevre illere göre çok pahalıdır. Adeta ilgili dernekler istediği zammı istedikleri zaman yapar hale gelmişlerdir. Fiyatlar İstanbul’un üzerindedir.

Bunlar  “Faaliyett Raporu”nda  gösterilen çalışmalardan bazı örnekler. Kuşkusuz daha başka şeyler de var da; burada ayrıntılara girmek gereksiz; isteyen Raporu alır okur.

Biliniyor ki, Sedat Pekel Belediyesi  işe başlarken, AKP Belediyesi’nden önemli ölçüde bir borç almıştır. Sedat Pekel zamanında bu borç hemen hemen eritilmiştir ama Gönen’le su hesapları hep sürmektedir; Balıkesir’le yeni  Büyük Belediye   ilişkileri içinde herhalde Gönen-Bandırma Belediyeleri arasında süre giden bu su meseleleri hallolur ve Bandırma büyük bir borç yükünden kurtulur. Bu herkesin bir dileğidir.

Dursun  Mirza , önemli bir kenti teslim almıştır. Bu kent kendini hep “ŞEHİR” ve İl hüviyetinde görmüştür; 150.000’ni aşkın nüfusuyla artık onu ilçe statüsünde tutmak imkansızdır. Bu amaç için Bandırma’lı milletvekillerinin de bir söyleyecekleri olmalıdır. Biz artık Balıkesir’in kanatları altına girdik, Büyük Şehir olduk, Büyük Belediye olduk diye susmak , Bandırma’lının gerçek  hislerini anlatmaz. Bandırmalı büyük düşünüyor. Ona göre davranmak gerekir.

Dursun Mirza ne yapacaktır? Ne yapmalıdır? Eh bunlar üzerinde de bir başka yazımızda duralım.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..