Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yasin Saltuk DURNAOĞULLARI

http://blog.milliyet.com.tr/ysd

27 Mart '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bardağa yukarıdan bakmak !

Sabah uyandınız bir baktınız ki hava kapalı ve yağmurlu. Bir an karamsarlığa düşünüyorsunuz tabi her insanın yaptığı gibi, nasıl çıkacağım dışarı, bu gün hava çok kötü vs gibi bahanelerle o gün ki ruh halinizi güne karşı bir sıfır yenik başlatıyorsunuz.

Peki filmi geri alıyorum şimdi,

Olaya bir de şöyle bakalım. Hava kapalı yağmurlu uyanıyorsunuz ve süper bir hava bende bomba gibiyim diyerek güne başlıyorsunuz. Şimdi ise siz güne karşı bir sıfır önde başlıyorsunuz.

Hayat da böyle değil mi zaten olumlu olaylar karşısında ruh halimizde olumlu, olumsuz olaylar karşısında ruh halimizde olumsuz. Öyle olmak yerine bardağın dolu tarafından olaylara bakarak hayata devam edilirse daha güzel olmaz mı sizce?

Ruh halinizin gün içinde nasıl olacağına aslında bilinç altınız karar verir. Olaylar karşısında olumlu olmak sizin de yaşam kalitenizin bir nebzede yükselmesi demektir. Umutsuzluğa kapılmak her zaman için hayata yenik başlamaktır. Elbette kötü olaylar karşısında etkilenmemek elde değildir. Fakat her şey sizin elinizde elbette her kötü olayda mutlaka iyi bir şeyler veya ders çıkarılacak bir durum vardır.

Unutmayın ki yaşam kaliteniz sizin elinizde, siz ne isterseniz o olur yeter ki bıkmadan usanmadan hayatta mücadeleci ruhunuzu kaybetmeyin. Olumlu bakın olumlu düşünün olumlu görün ve her şey karşınıza olumlu bir şekilde gelsin…

 
Toplam blog
: 5
: 219
Kayıt tarihi
: 13.10.12
 
 

Sakarya Üniversitesi Mühendislik fakültesi Jeofizik Mühendisliği bölümü öğrencisiyim. Bu benim ik..