Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

30 Kasım '18

 
Kategori
Güncel
 

Bari Başka Bahane Bulsaydınız

Bari Başka Bahane Bulsaydınız
 

Poşet parası ödemeyen harcını böyle taşır.


HADİ GÖZÜMÜZ AYDIN TBMM GENEL KURULUNDA BÜYÜK BİR İŞ BAŞARILDI POŞET PARASI YASALLAŞTIRILDI.
 
Yeni yasaya göre her poşet için markete 25 kuruş ödeyeceğiz. Market paramızı almazsa zorla vereceğiz. Çünkü alamayana da, vermeyene de ceza varmış. Poşet fiyatlarının ücretini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca oluşturulacak komisyon her yıl güncelleyecekmiş. Bu sene 25 kuruşsa, gelecek yıl 1 lira olabilir, demek istenmiş. Parayı verene, her isteyene nur topu gibi bir poşet verilecekmiş.
 
Bütün bunların yapılmasındaki amaç çevre kirliliğinin önlenmesi içinmiş. Marketlere artı kazanç denilmemiş, çevre kirliliği bahane edilmiş. Poşet paralı olunca çevreyi kirletmeyecekmiş. Paşa paşa toprağın bir kenarında yığılacakmış. Güneşin altında kuruyacakmış.
Belki ilerde dağ olur, bağ olur. Üzerlerine gecekondu kondurulur. Müteahhitler mülke talip olur. Belli mi olur?
 
Meğer 40 yıldan bu yana para ödemediğimiz için zavallı poşet değersiz olduğunu düşünüp etrafı kirletiyormuş. Bundan sonra çöp poşeti alır gibi, aldığımız ürünlerin dışında ayriyeten markete poşet parası ödeyeceğiz, vah daha neler göreceğiz? Kıymete bindireceğiz naylonu, çöpe atmaya kıyamayacağız. İçine kir - pas koymayacağız. Para verdik aldık, deyip geri dönüşümde kullanacağız. Belki eğirir ip yapar, kazak falan öreriz, olmayacak şey mi?
 
Velhasıl paralı poşete evlerde özel yer falan tahsis etmeli. Kullanırken özen göstermeli, yırtmamaya dikkat etmeli... En güzeli poşet dursun durduğu yerde, markette yahut manavda; herkes kendi pazar çantasını alsın eline, yapsın alış verişini...
 
Paramız çok gibi, birde 25 kuruş poşet başına para mı vereceğiz? On poşet alırsak 2 lira 50 kuruş ödeyeceğiz. Bir ekmek parasını markete rüşvet diye vereceğiz. Ekmek alamazsak, poşet mi yiyeceğiz? El insaf yahu...
 
Ayfer AYTAÇ - ayferayatac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..