Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '08

 
Kategori
Futbol
 

Başarı mı? İstikrar mı?

Başarı mı? İstikrar mı?
 

Hedefleri olmayanlar, küçük düşünen insanlardır ve hayatta asla başarılı olamazlar. Eğer insan belli bir hedefe kilitlenmezse, ne yapacağını, nasıl davranacağını bilemez, öylece ortada dolaşır durur. Kim nereye çekerse, oraya gider. Hedefi seçmek ve o hedefe ulaşmak için çalaşmak, hep çalışmak gerekir.

Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarını izliyorum. Bizim ayarımızda birkaç takım var. Bunlar; Polonya, Avusturya, İsviçre, İtalya, ya diğerleri? İşlerinin o kadar bilincindeler ki. Bu takım ile, onlarla baş etmemiz mümkün görünmüyor!

Başarılı olacakları gözlenen takımlardaki oyunculara bakıyorsunuz, oralara hak ederek gelmişler. Bizim futbolcular, orayı hak ettikleri için mi geldiler? Yoksa, belli bir tip yapılanma içinde oldukları için mi?

Oyuncuları kaba taslak analiz edelim; Gökhan ZAN'ın yaptığı hataları, Fenerbahçede Can bile yapmaz. Servet'in kaçırdığı oyuncuları, ikinci lig defansında oynayanlar bile kaçırmaz. Emre AŞIK'ın nasıl bir oyuncu olduğunu bilmeyen yok ama, hala Milli Takıma seçilebiliyor(!)Sabri, kendi takımında fazla şans bulabildi mi? Kolin Kazım da öyle. Emre Belezoğlu, bir de kaptanlık verilmiş. maç boyu ne yaptı gören var mı? Tuncay ŞANLI, futbolu iyice unutmuş!.. Nihat, sahada geziniyor. Hakan BALTA, ne yaptığını kendisi de anlayamıyor. Oynamaya çalışan Aurello, Mevlüt, Kazım ve oyuna girdikten sonra Semih vardı. Bu takımda Arda gibi bir oyuncu kenarda bekletilebiliyorsa, Uğur BORAL gibi bir oyunca da kenarda bekletilebiliyorsa, sizcede bu işte bir gariplik yok mu. Ankaragücünden Galatasaraya gelen Emre nerde, İbrahim ÜZÜLMEZ, solbek ve kanat için niye düşünülmedi. Fenerbahçeden Yasin bu defans için niye düşünülmüyor? Serdar ÖZKAN niye düşünülmüyor? Fenerbahçeden Gökçek Vederson niye düşünülmüyor?

Çok soru sorduk değl mi? Evet; 09.06.2008 tarihinde Futbol Fedarsyon Başkanı Hasan DOĞAN'ın yaptığı açıklamaları duyuncanca, nasıl bir yapılanmanın seçildiğini ve yapılanma doğrultusunda, oyuncu seçimi yapıldığı, seçilen oyuncularında, gösterdikleri performasa göre değilde, takım içindeki yapılanmaya göre seçildiğini iyice anladık.

Futbol Fedarasyonu Başkanı Hasan DOĞAN, ne diyor: Elensek bile bunu başarısızlık saymam, buraya gelmek bile başarıdır!.. Eğer Gruptan çıkamazsak bu dünyanın sonu değil!.. Eğer Gruptan çıkamazsak, faturayı kimseye çıkartmam, Fatih Terim ile yola devam edeceğiz, biz istikrardan yanayız(!) diyerek. Herhangi bir hedefinin olmadığını, bu hedefsizliğin, başarısızlığın; temel nedeni olacağını görmemek mümkün değil.

Elbette istikrar önemli. Ancak; İstikrar başarıyı getirirse önem kazanır. Bu şampiyonada daha önce Çeyrek Final oynamış bir takımın, en az yarı final hedeflemesi gerekmez mi? Yarı finale çıkamazsa başarısız adledilmesi gerekmez mi?

Hepinize yeni hedefler ve hedefiniz doğrultusunda başarılar dileklerimle...

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..