Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '18

 
Kategori
Mizah
 

Başarılı Olmak Tesadüf müdür?

Başarılı Olmak Tesadüf müdür?
 

Sonunu Düşünen Kahraman


Başarı bir insanın hayatında, belki de, bir kez bile olsa kazanmasıdır. Hepimiz hayata birinci olarak geliyoruz. Fakat sonrasında ortam ve çevreyle uyum kazanmaya, çoğu zamanda yarışmaya mecbur kalıyoruz. Oysa insanların her biri ayrı bir renk, ayrı bir cevherdir. Fakat bir çoğumuz özelliklerimizin farkında bile olamayız. Dünyanın en çok dil konuşan insanının adını kimse bilmez. Fakat çoğu kişi başarılı insanların bir çok dil bildiğini bilir. Farkı, bir şeyi en iyi yapan değil, birilerinin o en iyiyi bilmesi belirler.

Her zaman karşılaşmışsınızdır; bazen hiç beklemediğiniz birisi, sizin yapamadığınız bir şeyi o anda yapabilir. Buna karşın kişi de sizin çok kolay yaptığınız bir şeyi yapamaz. Bu insan olarak sizin ondan yada onun sizden üstün olmasını belirlemez. Fakat birileri bu farkları kullanarak sizi bölerler. Adımız başarılı yada başarısız olur. Einstein buna şu sözüyle karşılık vermiştir:

''Aslında herkes dahidir. Ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçecektir.''

Birileri size başarısız diyorsa emin olun kendisi de bir çok konuda başarısızdır.
Fakat diğer açıdan yine Nikola Tesla sözlerini unutmamak gerekir.

''Herkesin gittiği yoldan gidenler asla iz bırakamazlar.''
"İnsan imkansızı başarabilir sözü yetersizdir çünkü insan imkansızın da ötesine ulaşabilir."

Yine bir başarı söz konusu. Başarmak. Başarabilir.

Peki nedir bu başarıyı yakalamak?
Bilenler için, bir konuda herşeyden evvel, kişinin merak, heves ve azimi çok önemlidir. Sonrasında olmazsa olmaz: çok çok çok çok çok çok çok çok çalışmak!

Evet! Maalesef herşeyin anahtarı çok çalışmak. Bununla ilgili sayısız hikaye, sayısız film, sayısız kitap, sayısız makale, sayısız yazı okumuş, görmüş ve izlemişsinizdir. Hepsinde çok ama çok çalışan insanların başarıya ulaştığı görülür. Ancak bir boks şampiyonu yada yıldız futbolcu gibi başarının dönemleri vardır. Sonsuz bir başarı yada sınırsız bir başarı yoktur. Hayatta her zaman birinci olamayacağınızı bildiğiniz zaman ve hangi konularda potansiyelinizin olduğunu farkettiğiniz zaman, o konulara yönelirseniz ve çok çalışırsanız emin olun başarı denilen o kavram sizde vücut bulacaktır.

Herkesin başarılı ve mutlu olmasını dilerim.
Bir çok konuda başarılı olamasanız bile güzel ve mutlu bir yaşam sürüyorsanız ve güzel dostlar, iyi insanlar biriktirebilmişseniz zaten bence hayattaki en büyük başarıya ulaşmışsınız demektir.
Dünyadaki en büyük kazanım, aile saadeti ve güzel dostlar kazanmaktır.

Sevgiyle kalın.

Can DEMİRCAN

 

 
Toplam blog
: 23
: 295
Kayıt tarihi
: 22.12.17
 
 

Şair, şiir heveslisi. Dans ve latin tutkulu. Müziksever, sanatyaşar. Tarihten ders almaya çalışan..