Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '10

 
Kategori
Spor
 

Başarısızların ortak sığınağı "Futbolun içinde bu da var..."

Başarısızların ortak sığınağı "Futbolun içinde bu da var..."
 

Son günlerde çok sıkça duyduğum ve artık kabak tadı vermeye başlayan bu cümleyi pazar akşamı Serhat Ulueren'in programında Yıldırım Demirören'den bir kez daha duyunca kesin karar verdim ki bu cümleden daraldım.

Aslında bu cümleyi ilk Del Bosque'den duymaya başlamıştık. Yeni geldiği, transferlerini kendi yapmadığı, hiç bilmediği bir ülkede arka arkaya alınan mağlubiyetleri açıklamak için bu cümleye çokça başvuruyordu. Futbolun içinde mağlup olmak var, futbolun içinde puan kaybetmek var, futbolun içinde kupa kaybetmek var. O güne kadar futbolseverler olarak en bildiğimiz klişe futbolcuların ve antrenörlerin maç sonu "Bu maçı kaybettik, önmüzdeki maçlara bakacağız" lafıydı. Ne kadar sıkılsakta lugatimize başka bir cümle ekleyemediğimizden dolayı artık kanıksamıştık.

Del Bosque'ye en sonunda Sayın Yıldırım Demirören "eee kardeşim futbolda mağlubiyet var, elenmek var da bir de galib gelmek var" diyerek ligde son 8 maçını kazanmış bir dünya markası hocayı o zamanlar para dahi kazanılmayan Türkiye Kupasında Konyaspor'a mağlub olduğu için göndermişti. En önemlisi o maçtan sonra Del Bosque bu cümleyi kullanıp, her yıl Beşiktaş bu kupayı kazanmıyor demişti. Yani gene laf dönüp dolaşıp bu lafa "Futbolun içinde bu da var..." gelmişti.

Dedimya artık son günlerde Mustafa Denizli ve Yıldırım Demirören'in sığınağı haline gelen bu cümle aslında şu anda futbol klüplerimizdeki tüm başarısız yöneticilerin ve oyuncuların sığınağ haline geldi.

Mustafa Denizli mağlup olunan maç sonrası "Şansız bir gol yedik, futbolda bu da var", yine Denizli Manisa maçında Korcan yediği hatalı golden sonra "Korcan futbolun içinde olan bir olayı yaşadı bu da var." ve arkasından kupadan elenir gene aynı cümle, aynı terane.

Yıldırım Demirören Tabata transferinin, Del Bosque'nin tazminat olayı ve daha bir sürü hatalarının arkasından gene aynı cümleyi kullanarak "Futbolun içinde bu da var..." işin içinden sıyrılmaya çalışır.

Ben merak ediyorum hangi olaydan sonra çıkıp futbolun içinde bu yok diyecekler. Stada uçak düşünce mi açıklama yapacaklar, aaaa bak bu futbolda yok diye. Beşiktaş 2. lige düşse, 3. Lige düşse gene aynı teranemi söylenecek...

Yeter artık, her başarısızlığın açıklması "Futbolun içinde bu da var..." olmamalı, hatayı kabullenip gereğini yapmak, istifa gibi onurlu bir davranışı bu klişenin yerine yerleştirme zamanı gelmedi mi?

 
Toplam blog
: 10
: 852
Kayıt tarihi
: 31.10.08
 
 

Şu kainat sarayının, bahçesindeki havuzun en küçük damlasıyım. Bir ben var, benden ileri deyip düşün..