Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan, seçilmiş gazeteciler ve Suriye üzerine...

Başbakan, seçilmiş gazeteciler ve Suriye  üzerine...
 

Görsel internetten alıntıdır


Başbakan Erdoğan katıldığı televizyon programında seçilmiş gazeteler eşliğinde AKP seçmenine seslendi.  

 

Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan’ın yönettiği programa Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karalioğlu, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak katıldı.

 

Özetle, “Kürt sorunu yok terör sorunu var”,  “Milli birlik ve kardeşlik projesi” sürüyor,”Teröre karşı birlikte mücadele edemedik”, “basın terör olaylarını yazarak örgütün propagandasına alet oluyor”, parti kapatmayla ilgili olarak ise  “Anamuhalefet, diğer muhalefet partileri Mecliste adeta boykot ettiler ve o maddeyi biz kendi içimizden de bazılarının ihanetiyle, 2-3 tane ihanet de diyeceğim bu kadar açık konuşuyorum, biz o maddeyi çıkartamadık. O madde o gün 330'u yakalamış olsaydı, o da çıkmış olacaktı ve böylece partilerin kapatılması olayı adeta yok denecek noktaya gelecekti.”, “4+4+4 için çocuklarına rapor alanlar ihanet içindeler”,”CHP’li Aygün’ün kaçırıldığına inanmıyorum”, “Esad siyasi ömrünü tamamlamıştır”, “Oy oranımız seçimlerde aldığımızın 2 puan üstünde” diye görüşlerini ifade etti.

 

Satır başları ile aktardığım görüşlerden bana göre en önemlisi “Türkiye’nin güvenliği tehdit edecek bir durum karşısında Türkiye Suriye’ye müdahale etsin mi sorusuna kamuoyunun yüzde 58’i evet cevabını veriyor.” ifadesiydi.

 

Başbakan’ın sıklıkla kamuoyu anketleri yaptırdığı biliniyor.  Türkiye’nin Suriye politikasına yönelik eleştirilerin yükseldiği bir ortamda halka sorulan koşullu sorunun yanıtından iktidarın “uyguladığı politikalara destek mesajı” çıkarması problemli görülüyor. 

 

2012 ağustos ayını kapsayan Andy-Ar araştırmasında AKP’nin oyu  % 46.7.  Haziran 2011’de %55 olarak tespit edilen ankete göre AKP oylarında belirli bir düşüş var. 

Aynı ankette “Hükümetin Suriye konusunda attığı adımları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verilen yanıt (% 18 Olumlu, % 67 Olumsuz ) soru doğru sorulunca Erdoğan iktidarını destekleyen %18’lik bir kitleyle karşılaşıyorsunuz.

 

AKP’nin onca medya desteğine rağmen yürüttüğü Suriye politikası halktan destek görmüyor. Erdoğan’ın aldığı oy ve TBMM’de sağladığı çoğunluğa dayanarak  “Milli irade istiyor” diye dayattığı çoğunlukçu demokrasi politikalarının arkasındaki destek azalıyor. Ve onun için politikalarını eleştirenleri, karşı çıkanları, desteklemeyenleri  “4+4+4 için çocuklarına rapor alanlar ihanet içindeler” diyerek“ihanet” etmekle suçluyor...

 

1Eylül Dünya Barış Gününü yayınlanacak olan bu yazıyı sonuç yerine, ders alan olur diye Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözü ile noktalayalım.

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..