Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan'a kafa tutmak!

Başbakan'a kafa tutmak!
 

Telafi edilemeyecek hataları yaşıyoruz. 36  insanımızın can kaybı, geride kalanların üzüntüleri  telafisi olamayacak durumlar.

PKK'nın bu kadar kıstırıldığı, halk desteğini kaybettiği, halkın "artık yeter" deyip kepenk kapattırmaya gelenleri kovaladığı dönemde bu olayın yaşanması insanın aklına ister istemez komplolar getiriyor. Pkk kaybettiği desteği sağlamak "bakın askerler kürtlerin düşmanı" diyebilmek için bu oyunu hazırlamış olabilirler. Nasıl mı? Size bir sürü senaryo yazarım tıpkı Baransu'nun söyledikleri gibi.

Mehmet Baransu Aksiyon'da çalışmış, Amerika'da eğitim ve gazetecilik yapmış, bir ara Hürriyette çalışmış acar bir gazeteci. Özellikle Ergenekonla mücadele, Askeri darbe senaryolarının açığa çıkarılmasında yıldızı parlamış "Pimi çekilmiş bombayı ceza olarak askerin eline tutuşturan ve askerlerin ölümüne yol açan  komutan" olayını açığa çıkararak ödül almış bir isim.

Yalnız bazılarının yüksekte başı döner ya Sayın Baransu'yu da  ya yükseldiği mesleği, ya da aldığını söylediği tehditler ve eli silahlı örgütler olumsuz etkilemiş.

Neredeyse memleketin yarısının oyunu alarak iktidar da oturan ve belki de Menderes, Özal gibi liderlerle birlikte Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en etkili lideri konumunda gösterilen Başbakana "Senden Korkmuyorum" demek için bence şu üç tipten biri olmak lazım.

Birincisi kafadan piyadesinizdir ki bence bu değil çünkü adam iyi gazeteci.

İkincisi birileri sizi havaya sokmuştur ya da siz havaya girmişsinizdir, "Başbakan bizim gazeteye laf etti bende hemen çıkayım piyasaya" demişsinizdir ki olabilir.

Üçüncüsü arkanızı yasladığınız gücün Başbakanı bile solda sıfır bırakacağının farkındasınızdır. Bu da uygun bir sebep gibi görünüyor.

İşin bu kısmı  bir yana sizi yıllarca bezdiren,  ülkeyi maddi manevi yıpratan bir terör örgütünü tam köşeye sıkıştırmışken onlara hayat öpücüğü gibi gelen bu olay, es geçilip basite indirgenecek bir olay değil. Düşünün ki Batı illerimizden birinde savaş uçağından yanlışlıkla düşen bir bomba 36 kişiyi öldürüyor... Medyanın ve tüm halkın bakışı nasıl olurdu?

Problem de burada aslında. Maalesef  Doğudaki insanın ölümüyle Batıdaki insanların ölümü bile eş görülmüyor. Belki bu olay Batı da olsaydı bütün televizyonlar yas durumu almış, eğlencelerinden vazgeçmişti. Ya şimdi? 

Bu tür olaylar, bizim gibi ülkemizde soğukkanlılıkla karşılanıp, geçiştiriliyor. Japonya da böyle bir olay olsaydı, muhtemelen kabinenin yarısı harakiri yapmıştı!

Bu arada  Baransu'nun istihbarat örgütü de MİT'i filan sollamış durumda. Şike dosyasındaki gizli kalması gereken ne kadar bilgi varsa ele geçiren Baransu bu kez de "Başbakan yalan söylüyor" diye meydan okumalarla ortaya zıpladı.

Böyle bir ortamda Gazeteciliği öne çıkarıp "bana ne isterse terör örgütüne yarasın" diyerek belki de doğrulatmadan yapılan komplo türü haberler bu Ülkenin hükümeti tarafından eleştirilebilir, doğaldır. Siz Hükümeti -belki de yanlış bir duyumla- vatandaşını öldürmekle suçlayacaksınız ama Hükümet size "iyi dedin aferin " mi diyecekti Sayın Baransu. Buna kalkıpta "ben senden korkmuyorum" diye sallamanın gerekçesini ise hiç çözemedim. Çünkü şimdiye kadar,sivri bir şekilde örgütlerin üstüne gidip de sağlam geziyorsa; bunda da en büyük pay o bol keseden savurduğu kendisini koruyan hükümetin aslında. 

Gazetecilik, kimsenin bilmediklerini ortaya çıkarıp gündem belirliyorsanız etkilidir ve sizde iyi gazetecisinizdir. Tıpkı Mehmet Baransu gibi. Ama ağırlığınızı bilmeden gazeteciliği kuru kabadayılığa endeksliyorsanız  fazla sürmez yerlerde sürünürsünüz, 28 Şubat'ın bir çok kudretli ve dokunulmaz olduğunu zanneden habercileri gibi.

Ya da bir dönemin Aydınlık, 2000' e Doğruları gibi. Umarım Taraf'ın sonuda onlar gibi olmaz. Onlara da birileri el altından belge taşımış ve meşhur etmişti.......

Vatandaşlarımıza Allah Rahmet etsin. Olan her zaman ki gibi gidene oldu. Siyasetçi kendine yarayanı aldı, gazeteci kendi reklamını yaptı, ya ölenler ve aileleri. Onları kim ne yapsın. Hem de doğulu ve hakkını arayamayacak kadar safsa. Umarım Hükümet hatalıları bulup çıkarır ve Ölenlerin ailelerini  de mağdur bırakmaz.

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..