Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '12

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan da eski bir tiyatro oyuncusudur...

Başbakan da eski bir tiyatro oyuncusudur...
 

İstanbul Şehir Tiyatroları yönetmeliğinin değiştirilmesine destek veren, bir adım ileriye giderek 'tiyatrolar özelleştirilecek' açıklamasıyla tartışmayı bir başka boyuta taşıyan Başbakan Erdoğan'ın, 1977 yılında kulis tozu yuttuğu ortaya çıktı.

Erdoğan 23 yaşında Milli Selamet Partisi Gençlik Komisyonu Başkanı iken 'Mas-kom-yah' adlı tiyatro oyununu yazdı, yönettiği ve 'iyi evlat’ adı verilen başrolü oynadı. O ekipte yer alanlardan ve “Mas-kom-yah” oyununda oynayan oyuncularından biri de Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner. 

Başkan Aydıner bir konunun ise özellikle altını çiziyor: “Başbakan Erdoğan tiyatroya her zaman ilgili olmuştur. Zaten bu örnek de bunu gösteriyor. O dönem kendi aramızda tiyatroların özelleştirilmesi gerektiğini konuşuyorduk. O yıllarda tiyatroların özel olması gerektiğini savunuyordu.”

Erdoğan’ın bir başka oyuncu arkadaşı Milli Gazete’nin reklam müdürü Halil Gölve ise,

"Bir buçuk yılda 10 defa oynadık bu oyunu. Amacımız partiye (Milli Selamet Partisi’ne) gelir sağlamaktı. 13 arkadaş aramızda para topladık ve 1 yılı aşkın süre tiyatroyu sürdürdük. O dönemlerde 20’li yaşlardaydık, tiyatro ile ilgili deneyimimiz fazla yoktu. Ama Tayyip Bey rolünde hiç zorlanmadı. Hatta üç dört gün Nejat Uygur’dan ders almaya gittik, kendisi bizlere jest ve mimiklerimizi nasıl kullanacağımız konusunda yardımcı oldu" şeklinde konuştu.(Basın )

***********

Başbakan, sahne tozu yuttuğu için,bundan sonra tiyatrolara tam destek verecektir.

Sahne tozu yutanlar,sanat karşı duruş sergileyemezler...

Kültür bakanımızın bu konuda orta yolu bulacak çalışmalar yapması gerekecek...

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..