Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan Erdoğan Zirvede sert konuştu: Özgürlük için eylem birliği şart !..

Başbakan Erdoğan Zirvede sert konuştu: Özgürlük için eylem birliği şart !..
 

Masum insanlara kasdedenler cezasını bulmalıdır


Suriye halkının dostları zirvesi İstanbul'da toplandı. Toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, sakin fakat sert konuştu: "Uluslararası toplum başarılı bir sınav vermemiştir.. Esad, katliamlarını sürdürüyor. Masum insanlara kasdedenler cezasını mutlaka bulacaktır!" dedi. Ve daha neler konuştu? Zirvenin yapıldığı binanın önünde neler oldu? Milli Misak Belgesi nedir? Bakalım:

Başbakan Erdoğan güzel konuştu, Suriye konusunda yapılması gerekeni iyi vurguladı da "Milli Misak Belgesi" ile ilgili sözleri beni kaygılandırdı doğrusu. Irak, İran ve Türkiye'de olduğu gibi Suriye'de de Kürt sorunu oldukça belirgin bir sorun . Eğer bu sorun üzerine bir çizgi çekilmişse vay Suriye'nin haline, diye geçiyor içimden. Şimdi başa dönelim . 

Erdoğan: "Suriyeli kardeşlerimizle sadece sınır komşusu olduğumuz için değil, onlarla kardeşlik hukuku içinde tarihsel bağlarımız var.. Bir ülkede yaşanan sorun halka halka bölgeye, hatta, dünyaya yayılır. Bu sebeple kendimizi Suriye olaylarından soyutlayamayız. Suriye'de acı hadiseler yaşandı. Esad yönetimine defalarca öneriler götürdük. Bu önerilerimize kulak asmadı, ya da oyalama taktiğine başvurarak katliamlarını sürdürdü. 9 bin kişi yaşamını yitirdi. Binlerce insan yaralandı. Zulümden kaçışlar başladı. Sadece Türkiye'ye 20 bin kişi sığındı. Anna'ya verilen söz bile yerine getirilmedi. Suriye halkı korkunç bir dram yaşıyor. Zalim ile kurbanı aynı kefeye koymamak gerekir. Buna dur demek kaçınılmaz kale gelmiştir. Bundan başka seçenek yoktur. " 

Başbakan Erdoğan, Esad'a karşı ortak tavırın zorunlu olduğuna da işaret etti. "Esad'a karşı mücadele verirken Milli Misak Belgesi"ne sadık kalınmasını da istedi .

Toplantı sürerken küçük bir topluluk da, dışarda, Esad'ı  destekleyici sloganlar attılar.

ŞEMSETTİN MURAT

 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..