Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '13

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakan'ın bahsettiği iki ayyaş kim? Hangi yasayı çıkardılar?

Cumhuriyet kurulmadan önce bu ülkede yasaları kimin çıkardığını, nasıl uygulandığını bilen var mı?

Biat kültüründen gelen Türk halkının, demokrasiyi 90 yılda hazmetmesi kolay mı?

Asıl tartışmamız gereken konuların bunlar olması gerektiğini düşünürken, ülkeyi kurtarıp, kuranların ve bu güne getirenlerin ağır hakaretlere maruz kaldığı bu dönemde, Fetullah Gülen’in dediği gibi bizi yönetenler gerçekten de ‘güç zehirlenmesi’ yaşıyor.

Ben Salı günleri saat 10 ile 14.20 arasında liderlerin grup konuşmalarını dinlerim. Gerçi burada söylenenlere bakılarsa, ülkemizi; hepsi o kadar güzel yönetiyorlar ki!

Neyse bu günkü konumuz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında yaptığı konuşma.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının büyük bölümünü içki yasağına ayırdı. Çünkü ülkenin başka bir sorunu kalmadı. Ha bu arada ertesi gün hapı olarak anılan hapla ilgili de bir yasa sessiz sedasız kabul edilerek meclisten geçti. Ertesi günü hapı kullananlar artık kayıt altında!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında çeşitli gerekçeler ortaya koyarak içki yasağını savundu. Ancak konuşmasının bir bölümü vardı ki kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yasağın gerekçesi olarak “din emrediyor diye karşısında mı duracaksınız” diyerek, medeni hukuk yerine şeriat hukukuna gönderme yaptı.

Sahi, şeriat hukukuna ne zaman geçiyoruz?

Peki…

Konuşmasında “İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor.”  diyen Erdoğan, “iki ayyaş” diyerek kimi kastediyor?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından çıkan diğer bir önemli soru da budur.

CHP Genel Başkan Yardımcılarından Umut Oran Başbakan’a soru önergesi vererek, iki ayyaş’ın kim olduğunu, ayyaşlıklarını nasıl tespit ettiğini, içerken masada bulunup bulunmadığını(!)sarhoşluklarını alkometre ile tespit edip etmediğini(!)hangi yasayı ayyaşların çıkarttığını, yasayı çıkaran milletvekillerine neden hakaret ettiğini sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sonrasında sosyal medyada bu “iki ayyaş” sözünün kime söylendiği tartışılmaya başlandı.

Görüş beyan edenlerin büyük bölümü Başbakan Erdoğan’ın Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’yü kastettiği yönünde.

Sahi, Başbakan Erdoğan’ın kastettiği o “iki ayyaş” kim?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..