Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakan oldu olacak Perez’e bir tane de patlatsaydı…

Başbakan oldu olacak Perez’e bir tane de patlatsaydı…
 

Tarihe geçecek meşhur tartışma...


Davos’ da gerçekleşen Dünya Ekonomik Formunun “Gazze” konulu panelinde Erdoğan ile Perez arasındaki tansiyonu yüksek tartışmayı izlerken hayretler içinde kaldım. Aslında pek de şaşırmam gerekir, çünkü Tayyip Erdoğan bildiğiniz gibi iktidara geldiği günden bu yana gerek vatandaş gerek basın ve gerek siyasi muhalefeti olsun, devamlı fırçalamakta ve hatta neredeyse sinkaf çekmeye kadar varacak bir üslup ile herkesi haşlamakta. Bizler bu tarza hemen hemen alıştık. Amaaa ya bizim dışımızda, dünyadaki diğer devletler ve özellikle İsrail’liler böyle haşlanmaya, azarlanmaya alışık mı? Pek de alışık olduklarını sanmıyorum. Hele hele dünya diplomasinin, böyle Kasımpaşa’lı tarzına alışık olduğunu hiç sanmıyorum. Sanırım başbakanın bir “Öfke Kontrol” sorunu var. Hal böyle olunca Erdoğan haklı ya da haksız olsun fark etmez, fevri ve duygusal çıkışı bizim ve Arap dünyası dışında pek de kabul görmeyecektir. Aslında yaşanan olayın, uluslararası diplomasi, siyasi, politik ve insani açı da olmak kaydıyla tartışılabilecek çok boyutlu karmaşık bir yönü var. Biliyoruz ki, İsrail sebep ne olursa olsun insanlık suçu işlemektedir. Uygar batı diye adlandırdığımız G7 ve G20’ler ve diğer devletler bu vahşete göz yumakta. Böyle bir durumda, düzenlenen paneldeki Washington post yazarı ve toplantı moderatörü İgnatio’ nun adaletsiz yönetimi belli ki, Tayyip Erdoğanı çileden çıkarmış… Buraya kadar her şeyi biliyoruz ve anlıyoruz. Ne kadar haksız ve yanlış uygulamalar olursa olsun başbakanın sinirlerine hakim olması ve haklılığını aklı selim ile ispatlaması gerekir diye düşünüyorum. Ama başbakan öyle sinirlendi, öyle sinirlendi ki, bir ara izlerken hem moderatöre hem de Perez nerdeyse tekme tokat girişecek sandım.

Şu ana kadar yazdıklarım DÜZ MANTIK, yani aklı selim ile düşünen her insanın söyleyebileceği dosdoğru şeyler.

Bir de TERS MANTIK ile olaya yaklaşırsak, yani ters açıdan bakarsak neler söyleyebiliriz.

1. Başbakan, Davos’ ta dünyanın gözü önünde, İsrail’in gözümüzün içine baka baka yaptığı katliamlarına ve Perez’ in yalanlarına itiraz etmiş ve çok sert tepki vermiştir. (En azında karakterli bir dış politika izlenmesi adına iyi bir diplomasi olmuştur. Dost ve düşmanların bundan sonraki yaklaşımlarına dikkat etmesini sağlar.)

2. Kan emici emperyalist ülkelerden oluşan sözde batı uygarlığının Müslüman dünyasına karşı uyguladığı çifte standart ve iki yüzlü politikaları, Erdoğan tarafından yüzlerine vuruldu. ( Çok da iyi oldu.)

3. Yaşananlar, her ne kadar diplomasi adına dışarıdan kötü görünse de unutmayın ki; “ Her kötü olaydan iyi bir ders ya da sonuç çıkar.” Yani bu kötü görünümlü olay, önümüzdeki zamanlarda Türkiye’ nin iyi ya da kötü saygınlığını arttıracak ve herkes her ağzına geleni söyleyemeyecek. (İnşallah)

4. Başbakanın fevri tavrı nihayet işe yaramış, bunca zaman yediğimiz fırçaların boşuna olmadığını düşündürmüştür bize. ( Çok şükür kedi olalı…)

5. Erdoğan Davos’ ta dünya çapında bir show yapmış, karakterli bir tavırla “körler sağırlar birbirini ağırlar” adlı batının alçak tiyatro oyununun rezilliğine dikkat çekmiş ve bu oyunu alkışlamayacağını da göstermiştir. ( Yani, yani)

6. Nihayetinde, Perez, tüm olanlardan sonra Erdoğan’ ı arayarak durumu düzeltmiş ve ilişkilerin devam edeceğini söylemiştir. Bu da yaşananların çok da kötü bir şey olmadığını düşündürmektedir. ( Ohh bee)

Ezcümle kimse benim Erdoğan’cı olduğumu düşünmesin ama yaşananlara şöyle bakınca günahı ile sevabı ile hoşuma gitmedi de değil hani.

Bundan sonra dış politikada “Chavez Tarzı” diyebileceğimiz bu sert ve etkili üslubun devamı dileğiyle…

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..