Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '14

 
Kategori
Deneme
 

Basın yıkılır mı ?

Basın yıkılır mı ?
 

Özgürlük, insanoğlunun en düşkün olduğu ve dokunulmaması gereken bir insan hakkı.

Bu nedenle uğruna yüzlerce kitap yazılmış, yüzlerce film çevrilmiş özgürlük, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin başında yeralmıştır.

Nedir bizim İstiklal Harbimiz? İşte özgürlük savaşımızdır. Türk Ulusu özgürlüğüne düşkün bir ulustur. Bunu söylememdeki amaç, basın emekçilerinin de bugün özgürlüklerine düşkün olduğudur.

Özgürlük, parayla satın alınabilir mi? Bu dünyada huzurun anahtarı bol para mı yoksa alınteriyle kazanılan helal kazanç mı?  

Daha önceki bir yazımda, "Sayın Başbakan" diye manşet atılan Hürriyet gazetesindeki bir açık mektubun zamanın Başbakanı Turgut Özal'ın koltuğunu nasıl salladığını anlatmıştım. İnatla basın emekçilerini horlama ve köşe yazarlarını "Kalemşör" olarak niteleme, Özal'ın oylarını hızla düşürmüş ve onu iktidardan etmişti. Dünyada da basınla uğraşan liderlerin ya da basının kafaya taktığı birinin hep zarar gördüğü kanıtlanmıştır. Elbette ben bunu, kişilik haklarına saldırılsın, iftira atılsın anlamında söylemiyorum. Zaten yalan haber yazan basın bunun da cezasını görür.Gazetecilikte 5 N- 1K kuralı vardır. Uymayan zaten gazeteci değildir.

Bu gün de iktidarla basın arasında benzer ilişkiler yaşanıyor ama bana göre  basınla uğraşan yanar. Çünkü gazeteler kalıcı, iktidarlar gidicidir. İsterseniz araştırın, Cumhuriyet, Milliyet, Tercüman gazeteleri kaç yaşında ? Bunlardan bazıları bir asırı devirdi bile. Özgürlüğe gelince ,

Köşe yazarlarının özgürlükleri yok mu ?

Halkın haber alma özgürlüğü yok mu ?

Her köşe yazarı, ya da her gazete aynı fikre sahip olabilir mi ?

Bu gün "Alo bilmem kim " diye baskı altına alınan ve "Emredersiniz efendim." diyen bir patronun ya da yazarın telefonu kapatınca ne düşündüğünü tahmin edebiliyor musunuz ? Ya da bu kişilerde zerre kadar gazetecilik onuru varsa rahat uyuyabilirler mi ?

Sonuç olarak, basın özgürlüğünü en başta ülkeyi yöneten liderler savunmalıdır. Böylece ülkede insanlar özgürlüğün tadını çıkarır.

Hep hayal etmişimdir. Bir başbakan özgürlüklerden, işçi haklarından, demokrasiden bahseder de niçin 1 Mayıs'larda işçilerle birlikte olmaz ?

Herkese alınteriyle kazanacağı kazançlar ve özgürce bir yaşam dileklerimle.

 
Toplam blog
: 123
: 1874
Kayıt tarihi
: 02.07.12
 
 

68 kuşağındakileri iyi bilirim. Çalışmam ziraat üzerine. İnsanların ana dilleri ile konuşmalarını..