Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Başkalarının hayallerini çalmayın...

Gelecek için planlar yaparız. Geleceğe yönelik hayallerimiz bizi yaşama bağlar. Herkesin hayali, planı kendi yaşam standardına uygundur. Bütün çabalarımız planlarımıza, hayallerimize ulaşmak içindir.

Öyle bir an gelir ki uğraşlarımız boşa çıkar. Bütün planlarımız alt üst olur. Hem de sizin dışında gelişen olaylar sonucu olur. Diğer insanlar bir şekilde sizin planlarınızı bozar. Bunu bilerek veya bilmeyerek yaparlar. Sizin düştüğünüz durumu göz önüne almazlar. Hayalleriniz, planlarınız bozulduğunda karamsarlığa kapılırsınız. Ben ne kadar uğraşsam da boşa kürek çekiyorum diye düşünürsünüz. O insanları bunu anlatamazsınız. Bir de bunu sevdikleriniz yaptığı zaman üzüntünüz ikiye katlanır. Size karşı duyarsız oluşları duygularınızı incitir.

İnsanlardan bir şeyler beklerken, isterken o insanın hayallerini, planlarını çalmış olabilirsiniz. İstekleriniz için bencil olmayın. Karşınızdaki kişinin hayallerini yıkmak sizi mutlu edecek mi? Belki bunu söylemeyecek ama hayatının en önemli hayallerini çalmış olacaksınız.

Herkesin kendine ait bir düzeni, yaşamı, planları vardır. Sizin de vardır. Sizin düzeninize müdahale edilse hoşunuza gider mi? Planlarınız bozulsa mutlu olur musunuz? Karşınızdaki insandan istediğiniz şeyi o sizden istese napardınız?

İnsan ilişkileri çerçevesinde, o insanı zorlamayacak istekleriniz olmalıdır. Hayallerini yıktığınız insandan nasıl bir dostluk beklersiniz? Nasıl bir değer vermesini istersiniz size? Siz o kişinin hayallerini bilemezsiniz. Yine de kendi yaşamınızı başkalarına endekslemeyin. Çünkü bu şekilde diğer insanların hayat düzenini bozar, hayallerini yıkarsınız. Duygularını incitirsiniz.

En sevdiğiniz insanın bile hayallerini çalmış olabilirsiniz. Bu yüzden yaptığınız işlere dikkat edin. Kimsenin hayalini çalmayın ki ileride sizin hayalleriniz de çalınmasın.

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..