Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '18

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Başkan Akın'ın Aşkı, Bir Zambak Uğruna Ortalığı Yaktı

Başkan Akın'ın Aşkı,  Bir Zambak Uğruna Ortalığı Yaktı
 

Doğa sevgimiz, aşkımız hiç tükenmesin.


    Kimi aşklar vardır, yanar döner. Her kıprayışta, dağlayıp geçer. Üzerinde  birazcık fazla durduğunuzda ise, yakar alimallah.

     Aşklar vardır,  türlü çeşitlidir. İadelisi vardır, taahhütlüsü  olanı vardır, yerine teslim olanı  vardır. şıpsevdilisi olanı vardır, tekne  kazıntısı olanı vardır,  yıldırımı vardır, acele olanı vardır, durgun  akan Volga gibi  ağır olanlarıyla, kuyuya düşmüş ve kuyudan çıkarılacak olanları  da vardır.

     KONUMUZ, BAŞKAN’IN AŞKI: Bizim Bartın’ın bir Belediye Başkanı vardır. Tellağın terlemesi, tarlanın ufak taşlısı, berberin solumazı, öküzün inek başlısı nasıl makbulse, bizim başkan da güzelliklerine, cana can katan lepiska saçlıları sever. Sevmek ne kelime. Tutkundur tutkun.

        Lafı oraya getirmek istiyorum. Bu başkan, aşıktır. Aşkını, her önüne gelene zırt pırt söylemez.  Ya n’apar? O’nun aşkı gizli ve derindedir ve de ilahidir! Ve de o’nun aşkı, kimselerde yoktur. O, bu aşkını,  sırdaşı “Ebu Derda” Hazretlerinden  bile saklamıştır.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi  BU YIL DÖRDÜNCÜSÜ YAPILACAK FESTİVALE SANATÇILAR AKIN EDECEK.   

                                           &&&

       Bir  gün, Aşık Veysel’i sormuştum.  “Gözlerin görmez, yolunu nasıl bulursun?”  Diye  Öyle ya, bastonu ile dağlar bayırlar aşıp, köy köy sazını konuşturan doğa aşıkı bir Adam.  Demişti ki: “Dağların , taşların , çiçeklerin kokusundan, kuşların dilinden,  kuzuların melemesinden, rüzgarın dilinden anlarım, bulurum yolumu” demişti.

       Bizim başkanı bulup da soramadık amma, onun  derin ve küllenmeyen aşkı, dillere destan. Yardımcısı vardır. Kulağı delik mi delik.  Leb demeden, leblebinin tuzlu olanını anlar. Hüseyin Çetin.  İşte, o  bile  habersizdir başkanının  aşkından. Güya başkanın  yakınında, yardımcısı üstelik.                                                                    

                                          &&&

      KİM BU BAŞKAN?:  Biraz geriye gidelim isterseniz. Bu başkan kimmiş? Hemen açıklamayalım. , bu aşkın kaynağı nedir? Oralara bakalım bir de: “ Nasıl olmuş. Neden olmuş. Nasıl başlamış? Ne zamandan beri aşıkmış?

       Bartın’ın sayfiyesi olan İnkumu’nda , önümüzdeki Cuma ve C. tesi günleri “Kum  Zambağı Festivali” yapılacak. Bununla 4 nüsü oluyor.  Herkes  davetli. Önemli sanatçılar sahne alacak, o akşam İnkumu’nda herkes zevkten uçacak.

       3 Km.lik İnkumu Sahilinde bulunan, dünya güzeli bir kum zambağı var. Etrafı tahta kafeslerle çevrildi.  Türkiye’de zaten koruma altındaki bu kum  korumaya alınmış.

       İşte bu çiçek, İnkumu’nun simgesi oldu. Her yıl Ağustos ayında açılan, saçılan, kokular saçan bu çiçek, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın gözdesi. Birbirlerine aşıklar. ”Rengiyle, bayıltıcı güzelliğiyle, lepiska saçları ile”

       Festival, farkındalık yaratmak. Gaye bu. Herkes bastığı toprağı tanıyacak. Güzelim kum zambağını diken sayıp çiğnemeyecek. Boynu bükükse,eğilecek,  kaldıracak yerden, yaşatacak. Bu çiçek, buranın sahil boyunca simgesi.

       Türkiye’de, Tatilcilere mesken açmak için kepçeler zaten mahvetti kumsalları. Bari bu İnkumu’nda olmasın  böyle şeyler diye diye korumaya alındı bu güzelim  zambak.

       Bu festival esasında  ne, biliyor musunuz?  “Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla” kabilinden, İnkumu zambağının kırılmadan, dökülmeden yaşaması, rahatına ermesi. Başka da bir şey değil yani. Bunu festivalle süsleyip renklendiriyor ki, herkesler anlasın, kadir kıymet bilsin.” Diyedir. Eğlenmesi de o gece cabası. Kim yapıyor bunu: Cemal Akın. Yani başkan.

       Zambak adına yapılan festivalde doğaya verilen önemin, orada bulunacaklara birer  sessiz fakat derinden birer tatlı manifestodur bu. Festivalde, şarkılar türküler, biyago çekişleri, hepsi bahane. “Kum zambağını onore etmek ise daha şahane. “İşte Bartın’ın ebedi  Belediye Başkanı  Cemal Akın’ın etrafına anlatmak istediği de bu.

       Bu zambak sevgisi yeni değil. Dört yıldır da devam ediyor. Eeee tabi bu işlerden en çok  kum zambağımız mesut oluyor haliyle.

       Kum zambağı, koruyucusunu iyi tanır. Ne zaman karşılaşsalar, her ikisinin de yanakları al al, dilleri de lal lal  olur. Gözlerden yaşlar süzülür.  İşte derin aşkın ana kaynağı, bu kum zambağı.  Biz böyle sezinledik. İftihar ettik. Hasan Bayırlı  sağ olsaydı, çoktan bestelenirdi bu aşk. “ Bu ne sevgi ah.” diyerekten.

       Bir zambak sevgi ile büyür, gelişir, kokularını saçar. Bir sessiz rapsodidir yaşamları.  Güzelliklerini, kokularını doğaya cömertçe sunarlar, Karşılığında ise “ Biraz sevgi” isterler.

      Evet, bu İnkumu zambakları, Batı Karadeniz’de bir Belediye başkanının himayesi altındadır. Ki o başkan, beyaz zambağın teninden öpmüştür bir keresinde,  Zambak, o derece memnun kalmıştır ki, bütün bedeninde, zevkten  mor mor lekeler oluşmuştur.

       Haberiniz olsun.  Başkanın bundan  başka saklı aşığı yoktur. Ahan da İnkumundaki bu  zambaktır işte. Başkan niye öpmüştür onun beyaz teninden?  “ Bütün zambakların gönlüne bu  öpücük ulaşsın diyedir.  İz kalsın diyedir. Bu bir sevgi öpücüğüdür. Zambaktan zambağa, gönülden gönüle iz bıraksın diyedir. Bu, çıkarsız aşktır işte.

       Şimdi anladınız mı başkanın kiminle flört ettiğini?

       Zambakların da dili var. Diyorlar ki, deniz kıyısı kızıyım diye saksılara  beni alıp  kum dolduruyorlar. Bir de deniz suyuyla suluyorlar ki,  bu olmaz, diyor.

       Demeğe getiriyor ki “Seveceksen ilk önce adam ol, ondan sonra adam gibi sev !

       Haklı değil mi?

Görüntünün olası içeriği: okyanus, gökyüzü, bulut ve açık hava KUM ZAMBAĞI. BU AYLARDA ORTALIĞA ÇIKIYOR. BARTIN   İNKUMU'NDA DA BÖYLECE KORUMA ALTINA ALINDI. ŞİMDİ ÖNÜMÜZDEKİ CUMA GÜNÜ DE BURADA ŞÖLEN VAR. HERKES DAVETLİ.

Görüntünün olası içeriği: Hüseyin Taner Çetin ve Cemal Akın, ayakta duran insanlar

BU İKİLİDEN SAĞ BAŞTAKİ, BAŞKAN CEMAL AKIN OLUYOR. YANINDAKİ DE YARDIMCISI.  HÜSEYİN  ÇETİN BEY. BOYUNLARINDA GURURLA TAŞIDIKLARI KENT MÜZESİ ARMAĞANI VAR,.

Görüntünün olası içeriği: bitki, çim, açık hava ve doğa

İNKUMUNDAKİ KUM ZAMBAKLARI

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, dağ, ağaç, bitki, açık hava, doğa ve su

TEPEDEN , BARTIN'IN SAYFİYELİK MAHALLESİ İNKUMU'NA BİR BAKIŞ

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, bitki, açık hava ve doğaGörüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, bitki, açık hava ve doğa

SADECE KUMLA SAHALARDA YETİŞİYOR.

Görüntünün olası içeriği: bitki, çiçek ve doğa

KILIKTAN KILAĞA GİREBİLİYOR BU ZAMBAK

Görüntünün olası içeriği: bitki, çiçek, gökyüzü, açık hava, doğa ve su

BU ZAMBAKLARA, BİR DE MEVSİM SONA ERDİĞİNDE BAKACAĞIZ YERİNDE DURUYORLAR MI  DİYE.

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, ağaç, bitki, okyanus, açık hava, doğa ve su

YAKIN PLANDA İNKUMU PLAJLARI

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..