Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Başkan Özcan, “Küresel felakete karşı birlikte hareket etmeliyiz” dedi...

Başkan Özcan, “Küresel felakete karşı birlikte hareket etmeliyiz”  dedi...
 

BAŞKAN ÖZCAN, “KÜRESEL FELAKETE KARŞI BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ” dedi...


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, her yıl 5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü etkinliklerinde maalesef tüm söylemlerin yerinde kaldığını belirterek, “Ancak dünya öyle bir hale gelmektedir ki, çevre artık yaşanılabilirlik özelliğini yitirdiği zaman o yer çevre özelliğini kaybetmektedir. Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımız, tarım ve orman alanlarımız ile masmavi denizimiz, küresel ısınma etkisi ile giderek yok olmaya başlamıştır. Önlemler alınmadığı takdirde çok yakında ülkemiz ve dünyamız çevre kirliliğinin yarattığı tahribat sonucu yaşanılmaz bir hale gelecektir. Bu önlemleri zamanında almazsak, facia geldiğinde çok geç kalmış oluruz. İnsanoğlu için hayatsal önem taşıyan çevreye sadece 5 Haziran’da değil, 365 gün boyunca değer ve önem vermeliyiz” dedi.

Toplumun tüm kesimlerini çevre ile ilgili duyarlılığa önem vermeye davet eden Başkan Macit Özcan, “Büyükşehir Belediyesi olarak çevreyi korumak, kollamak ve onu insanlığın hizmetinde daha iyi koşullara getirme yönünde çalışmalar yapmaktayız. Katı atık düzenleme tesisi ile Atıksu arıtma tesisi projelerimiz de bu anlayışın bir ürünüdür. Ancak bu mücadeleye herkesin katılması ve elini taşın altına koyması gerekmektedir. Çünkü söz konusu olan geleceğimizle ilgili bir durum. Önlem alınmadığı takdirde gelmesi kaçınılmaz olan küresel felakete karşı herkes omuz omuza mücadele vermelidir” dedi.

Çevrenin değerinin ve öneminin her yıl sadece 5 Haziran’da değil 365 gün boyunca ele alınması gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, olası felaketin ancak tüm insanlığın birlikte mücadele ederek önlenebileceğini ifade etti.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..