Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

28 Şubat '19

 
Kategori
Seçim
 

Başkana Bakalım (Dünden Devam)

 
GENÇLERE ÖRNEK OLACAK BİR BAŞKAN OLSUN
 
Günümüz gençliği siyasetle yakından ilgilenmiyor. Oturup televizyon seyreden gençlik te çok yok, dolayısıyla haberlerden bir haber olanları hayli fazla.. Fakat bazı gençler siyaset soruldu mu fikrini eğitimi ölçüsünde rahat ifade edebiliyor. Üniversiteli bir kaç genç "Nasıl bir belediye başkanı istersiniz?" sorum üzerine, önümüzdeki yerel seçime yönelik görüşlerini şöyle beyan ettiler.
 
Anıl Madan: 
-"Şehirler artık bir üniversite kenti, gençlerin ilerisini dikkate alacak, gençlere örnek olacak, üniversiteyle belediyeyi kaynaştıracak, belediye yönetiminde üniversiteli gençlerin ileri görüşlerinden yararlanacak, bir belediye başkanımız olmalı. Benim Balıkesir’de üniversite de okumuş bir kardeşim daha var. Balıkesir belediyesinde staj yaptı. Her zaman belediyeden kendine gösterilen değeri anlatır durur. Asıl meselemiz bugün değildir. Gelecektir. Geleceğimizde gençlerimizin yönetiminde olacaktır. Her yolu bu günden gençlerimize açık tutmak zorundayız. Gençlerin önüne bir seçenek sunulmadıkça, gençler her türlü tehlikeye açık oluyorlar. Ülkemizde ne yazık ki gençlere gereken önem verilmiyor. 
Bu seçimler bir fırsat, akıllı siyasetçilerce gençlerin seçimlere daha fazla katılmaları teşvik edilmeli. Bu yapılırken de onlara, geleceğe yönelik yapılabilir umutlar verilmeli. 
Ülkemizde gençler başıboş gibiler. Oysa onların oy potansiyelleri yaşı geçkinlerden daha çok. Bulunduğu yöreye ve üniversite gençliğine değer verecek, hizmeti gönülden yapacak, yandaş kayırması yapmayacak, iyi niyetli bir belediye başkanını başımızda görmek istiyoruz."
 
Güvenç Aktaş:
-"Belediyelere insan ayırımı yapmayan, gençlere değer veren, ara sıra aralarına gelerek gençlerin halini hatırını soran, yaşantısıyla, davranışlarıyla gençliğe örnek olan, hizmet sevdalısı, duruşu güzel, düstur sahibi, iyi vicdanlı bir başkan yaraşır."
 
 VE başka bir üniversite öğrencisinin görüşü:
“Ülkemizde genç nüfus çok fazla, fakat gençlere özgür düşünce kapıları açılmıyor. Ailesel baskı ve devletten gördüğümüz işsizlik baskısı, gençleri onurlarının kırılacağı davranışlara itekliyor. Cumhuriyet Türkiye’sinde seçileceklerin arasında hala uzlaşmaya yatkın olmayan, bireysel fikrini söyleyemeyen, liderince yönlendirilen, vatandaşı oy olarak gören adamlar dolu. Güzel özelliklerde özel birini seçip bulmak kolay değil. Gençlere önem verecekler değerlendirilir diye düşünüyorum. Şahsi kime oy vereceğimi söylemeyeceğim. Aslında biz üniversite gençliğinin çoğu, adayımızı çoktan belirledik. Şu kadarını tüyo olarak vereyim. Kesin yaşadığı yerli bir aday. Dışardan gelme, sonradan buralı olma biri değil. Bizim oyumuz ne kadar etkili olur bunu hep birlikte sandık sonrası göreceğiz. Ama bir gerçek var ki, sizler halkın nabzını ölçmekle boşuna uğraşıyorsunuz. Cumhurbaşkanı nerede kimi ısrarla gösterirse o belediyelere başkan olur, çünkü çoğumuz gider seçer o gösterileni. Aksine iddianız varsa, sonucu yine birlikte görüp değerlendirelim.”
 
Nasıl bir belediye başkanı isteniyor? Bu sorunun cevabını arama sürecinde seçmen konumundaki vatandaşların ağzından çıkanları, hiç katkısız ve eksiksiz aktarmaya çalıştık. ‘Kim belediye başkanı olur?"un cevabını genç üniversitelinin gazına gelip, peşinen vermedik. Bu konuda kimseyle bir iddiaya girmişliğimiz de olmaz. Ömrümüz varsa bekleyip hep birlikte sonucu göreceğiz.
 
Şu kadarını da aktarmak istiyorum. Her konuda birliktelik ve fikir paylaşımları, sorunların çözümlenmesini kolaylaştıracaktır, diye düşünerek seçmenin nabzını yoklamaya ara sıra devam edeceğimi belirteyim. Kısmet olursa tabi, malum yarına çıkacağımıza senedimiz yok, lakin siyasiler hiç ölmeyeceklermiş gibi, koltukları ele geçirme gayretlerini her geçen gün artırıyorlar. İyi temennim Hakk’tan korkan, hak edenden yana...
 
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..