Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '15

 
Kategori
Güncel
 

Batının yeni icadı İslamofobi

Batının yeni icadı İslamofobi
 

Hıristiyan batı dünyasında son çeyrek yüzyıldır İslam dini, peygamberi ve Müslümanlara karşı İslam dini ve mensuplarını şiddet yanlısı, acımasız ve terörist olarak göstermeye yönelik bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Yani “İslamofobi”.

“İslamofobi”, kelime anlamı olarak "İslam korkusu" demektir. Müslümanlara ve İslam dinine karşı sürdürüle gelen önyargı ve ayrımcılıktan kaynaklanmaktadır. Müslümanlara karşı duyulan irrasyonel nefret, ayrımcılık, düşmanlık ve kin besleme anlamına gelir

Bu kelime ilk defa 1991 yılında kullanılmış olup, 11 Eylül 2001 tarihinde New York'taki İkiz Kuleler saldırılarından sonra yeniden gündeme gelmiş. Batı dünyasında daha öncede var olan yabancı düşmanı ırkçı eğilimlerden kaynaklanan yeni bir durumdur.

ABD ve Avrupa’ya Asya ve Afrika’dan çalışma sömürgesi altında ülkelerden göç eden veya çalışmaya gelen Müslümanlar ile buradaki Hıristiyan halkın Müslümanları ve İslam dinini yakından tanıması ile İslam dinine yönelmelerin vermiş olduğu tutucu ve ırkçı batılılar İslam dini ve Müslümanlara karşı karalama politikasına başlamıştır.

Yıllardır özelliklede 11 Eylül saldırısından sonra Hollywood ve batılı sinema sektörü dizi ve filmlerde terörizm ve şiddete yönelik Müslüman teröristlerin eylemleri ve onlarla mücadeleyi konu alan senaryolara ve yapımlara sıkça yer veriyorlar.

Türkiye’de de benzer türden yapımlara rastlamaktayız. Hocalar tacizci, yalancı, üfürükçü, paracı, çıkarcı vb. olarak işleniyor. İslam’ın din adamına uymayan karakterde gösterilmeye çalışılarak toplum içerisinde saygınlığı olmayan tip olarak ortaya konularak bir algı yaratılıyor ve Müslüman din adamları aşağılanıyor.

Oysa ABD ve batılı filmlerde mutlaka kilise sahnesine yer verilir. Ve Hıristiyan ve Musevi din adamları komedi içerikli dahi olsa her zaman saygın gösterilir.

Yerli film ve dizilerde sadece yaşlılar ile ekonomik ve çalışma statüsü düşük seviyedeki insanların ibadet yapmaları gösterilerek.  İslam’ın yaşlılar, kapıcı, şoför,  işçi, hizmetçi, vb. alt çalışma ve gelir grubu insanların inanışı gibi gösterilmeye çalışılarak bir algı oluşturuluyor.

Hedef İslam’ı şiddet ve tehlike unsuru olarak göstermeye çalışarak insanlar üzerinde bir algı oluşturmak. Önce Hıristiyan batı toplumunu İslam’a yönelmekten uzak tutmak ardından da İslam toplumunun dış bağlantılarını keserek öteleştirmek.

Özellikle Ortadoğu’da faaliyet gösteren sözde “İslami terör” örgütlerinin kurucuları, finansörleri ve lojistik ihtiyaçlarını karşılayanlar ne tuhaftır ki, Hıristiyan ve Yahudi küresel güç ve sermayeden başkası değildir.

Ortadoğu’da faaliyet gösteren sözde “İslami terör” örgütlerinin eğitimlerini veren, karargâh ve saha komuta kadrosu yine bu küresel emperyalist güçlerin maaşlı askerleridir.

30 yıldır ülkemizin başına bela edilen PKK terör örgütü Suriye’de Bekaa ve Bulgaristan’da vadisinde aralarında çok sayıda ABD, İngiliz, Fransız, İsrail, askeri tarafından eğitildiği hakkında sağlam deliller vardır. Yine bu örgüt içerisinde Ermeni, İsrail ve Yunan askerlerinin saldırıları planlayıp organize ettiği biliniyor.

1983 yılında o zamanki SSCB’nin Afganistan işgaline karşı BM askeri olarak bulunduğum Afganistan’da bizler SSCB’ne karşı savaşırken ABD askerleri bir grup Afganlıyı (Taliban) eğitiyordu. 

Bugün Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren IŞİD’in içerisinde yüzlerce Fransız, İngiliz ve İsrail askeri olduğu güvenilir kaynaklar tarafından söyleniliyor, IŞİD militanlarının çekilen resim ve videolarından bunlar tespit edilmiş durumda.

Asıl teröristler;  bugün dünyanın başına musallat olan adına, kimliğine ne isim verilirse verilsin batılı ve doğulu terör örgütlerini ortaya çıkaran, onlara askeri, lojistik ve finansal destek veren küresel emperyalist güçler ve işbirlikçisi Siyonistlerdir.

ABD ve batılı işbirlikçi emperyalist ülkelerin Siyonistlerle yaptığı işbirliği ile Ortadoğu’da ve sonrasında Afrika’daki Müslüman ülkelerde kurdurdukları askeri, finansal ve lojistik destek sağladıkları sözde “İslami terör” örgütleri ile önce bulundukları ülke ve bölgelerde terör estirmişler daha sonra kontrolden çıkan bu terör örgütleri batılı ülkelerde terör eylemleri gerçekleştirme başlamıştır.

ABD ve Avrupa’da meydana gelen sözde “İslami terör örgütleri” ‘nin eylemleri kontrolden çıkan teröristler tarafından yapılıyor gibi görünse de. Bugün 11 Eylül saldırısının bizzat küresel güçlerin gizli servisleri ve kürsel sermayenin bir oyunu olduğu gün yüzüne çıkmıştır.

Fransa’nın başkenti Paris’te çoğunluğu İslam karşıtı ve Ateist çizerlerin çıkardığı Charlie Hebdo Dergisi'ne yapılan saldırı El-Kaide’nin Yemen sorumlusu tarafından verilen talimatla yine El-Kaide bağlantılı teröristler tarafından yapıldığı kamuoyuna açıklandı.

El-Kaide’nin Hz. Muhammed SA. Karikatürlerine karşı bir saldırımı, yoksa bu bahane ettirilerek terörün destekleyicisi küresel güçler tarafından nemalanmak için yaptırılan bir eylem mi? Zaman ilerledikçe detaylar ortaya çıkacaktır.

Gerçekte İslam ile terör asla bir araya gelemez.

İslam dini, insanın hem dünyada hem de ahret hayatında kurtuluşa ermesini, kendisi ile, Yaratanla ve çevreyle barış içerisinde yaşanmasını, kalıcı huzur ve mutluğu elde etmesini hedeflemektedir. Allah CC. Kur-anı kerimde“Kim bir mü’mini kasten öldürürse, cezası içinde kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, lanet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.”buyurmuştur. (Nisa : 93 )Yüce Allah "Ben zulmü kendime haram ettim, size de haram kıldım, birbirinize zulmetmeyiniz" buyurmaktadırhttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gifHzhttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gifPeygamber de Müslüman’ı; "Eli ve dili ile başkalarına zarar vermeyen ve şerrinden emin olunan kişi(Riyazussalihin,chttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gif3,Shttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gif103,Hhttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gifNohttp://www.mumsema.com/images/smilies/nokta.gif1541)“Müslüman, insanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir.” Diye tanımlamıştır.(-Tirmizi, İman: 12,)

Mutlaka herkes yaptığının karşılığını alacaktır.“Keser döner, sap döner. Gün gelir hesap döner” demiş Atalarımız.  Siz uzak diyarlarda yaşayan insanların huzurunu bozmaya yaşam haklarına ve inançlarına müdahale etmeye çalışırsanız bir gün gelir hesap terse döner. Diğer bir Atasözümüzde de “Besle kargayı, oysun gözünü” dediği gibi gün gelir beslediğiniz terör sizin kapınızı çalar.

İbrahim Halil SİPAHİ

01.02.2015/ADANA

 
Toplam blog
: 100
: 1366
Kayıt tarihi
: 12.08.14
 
 

Adana'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana'da Yüksek öğrenimini Konya Selçuk Üniversitesi Eğiti..