Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Bayatlamayan Poğaça tarifi

Bayatlamayan Poğaça tarifi
 

Bayatlamayan Poğaça Tarifi


MALZEMELERİ:
 
1,5 bardak süt
2 tane yumurta (beyazları içine, sarıları üzerine)
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım bardak maden suyu
1 bardak sıvı yağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tuz
8-9 bardak un
 
İÇİNE:
 
Beyaz peynir veya lor peyniri
Maydanoz
 
ÜZERİNE:
 
Ayrılan yumurta sarısı
susam
Çörek otu
 
YAPILIŞI:
 
Sütümüzü bir cezveye alıyoruz ve ılıtıyoruz. Parmağımızı soktuğumuzda yakmayacak kıvamda olmalı. Sıcak olursa maya görevini yapamaz ve kabarmaz.
 
Karıştırma kabına ılıttığımız sütümüzü alıyoruz. Üzerine maya ve şekeri ekleyerek, ellerimizle karıştırıyoruz. Ardından sıvı yağ, yoğurt, maden suyu ve yumurta aklarını ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
 
Tuzunu katıyoruz ve unu azar azar ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz. Ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur olana kadar un ekleyip, yoğurmaya devam ediyoruz.
 
Hamurumuz hazır olduktan sonra top haline getiriyoruz. Kabımızın içine biraz un serpeliyoruz ve hamurumuzu koyup, kabımızın üzerini streç film ile kapatıyoruz. 1 saat mayalanması için bekliyoruz.
 
Bu arada iç harcı için, peyniri ufalıyoruz. Maydanozu yıkıyoruz ve ince ince kıyıyoruz. İkisini bir güzel harmanlıyoruz.
 
Bir saat sonunda hamuruzu tekrardan yoğuruyoruz. Ardından mandalina kadar parçalar koparıyoruz. Elimizin içinde açıyoruz ve ortasına harcımızdan koyup, kenarlardan toplayarak yuvarlak poğaçalarımızı yapıyoruz. Hamur yapışkan olduğu için elimizi arada bir sıvı yağ ile yağlıyoruz.
 
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kapattığımız kısımları alta gelecek şekilde diziyoruz. Bu şekilde de 30-35 dakika mayalanmasını bekliyoruz.
 
Ardından üzerlerine yumurta sarılarımızı sürüp, susam ve çörek otu serpiyoruz. Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz. Poğaçalarımızı atıyoruz ve üzerleri güzelce kızarana kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.
 
Fırından alıp, ilk sıcaklıkları gidince servis tabağına alıp, servise sunuyoruz.
 
Bayatlamayan Poğaçamız hazır. Afiyet olsun…
 
http://www.kolaytatlitarifi.com/bayatlamayan-pogaca-tarifi/
 
Toplam blog
: 37
: 428
Kayıt tarihi
: 20.03.14
 
 

Bir ev hanımı, Tutkusu yemek yapmak, Aşçılık okulu mezunu.  ..