Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Baykal' ın AKP'ye yardımı

Baykal' ın AKP'ye yardımı
 

AKP'nin 22 Temmuz seçimlerinden büyük bir başarı ile çıkması bu başarının sosyolojik analizinin yapılmasını gerekli kılmıştı. Ben sosyolog değilim ama toplum içerisinde yaşayan bir birey olarak şunu söyleyebilirm ki AKP %47 gibi bir oy oranına ulaştıysa bu sonuçta CHP kurumsal kimliğinin ve bu partinin başında bulunan Deniz Baykal'ın da payı vardır .

3 Kasım seçimleri bir önceki parlamentoya seçimle grmiş bütün partileri tasfiye etmiş AKP'yi tek başına iktidar CHP'yi de meclis içerisinde tek başına muhalefet konumuna yükseltmiştir. Dolayısıyla AKP'nin icraatlarını ve eylemlerini değerlendirecek olan CHP ve Sayın Baykal olmalıydı.

Sayın Baykal'ın muhalefet anlayışı geçmiş dönemde CHP'ye hiçbir şey katmadığı halde AKP'nin oyunun artmsında önemli bir faktör olmuştur. Çünkü CHP geçen dönem sadece muhalefet yapmak için muhalefet yaptı ve halkı anlamak yerine elit bir zümrenin tarafını tutarak AKP'yi o elit zümrenin kaygılarıyla sıkıştırmaya çalıştı. CHP bu muhalefet anlayışını kabul ettikçe AKP de halktan yana bir politika izlemiş gibi görüenerek halkın desteğini yanına almayı başardı.

Halbuki CHP toplumun gözüyle olayları değerlendirip , halk adına muhalefet yapmayı başarabilseydi ve iktidarın doğrularının yanında dururken yanlışlarından dolayı eleştirseydi halk gerçekten CHP'ye güvenecekti. . Bu açıdan CHP geçen dönem muhalefet partisi olarak sınıfta kalmıştır.

Geçen dönem cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde gösterdiği reaksiyon TSK'nın bildirisne yönelik değerlendirmeleri ve Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına bakış açısı yani kısacası Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmaması için gösterdiği bütün reaksiyon fazlasıyla geri dönüş yapmış bu olayların yaşanmasının ardından bir kaç ay içinde CHP'nin bu anlayışı sebebiyle hem Abdullah Gül cumhurbaşkanı olmuş hem de AKP yüzde kırkyedi gibi büyük bir oy çoğunluğuna ulaşmıştır.

Başbakan Erdoğan'ın gönlünden geçirdiği en önemli dilek sanırım Deniz Baykal'ın CHP'nin genel başkanı olarak kalmasıdır. Çünkü Erdoğan , Baykal CHP'nin başında bulunup aynı politikasını sürdürdüğü sürece oy oranında bir azalma yaşamayacaktır.

Bu özellikleriyle Baykal AKP'ye örtülü destek sağlamaktadır. Eğer CHP iktidara gelmeyi düşünüyorsa ya Baykal'dan vazgeçip daha akılcı politikacıları başa getirmeli ya da Baykal yıllarca güttüğü hizip siyasetinden vazgeçip akılcı bir tavır almalıdır.

Saygılarla.

 
Toplam blog
: 47
: 645
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

1987 yılında Konya Ereğli'de doğdum İlköğretim ve Lise öğrenimimi Konya'da tamamladıktan sonra 20..