Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

Baykal'ın türbandan kazandıkları

Baykal'ın türbandan kazandıkları
 

Malumu olduğunuz üzere CHP kurultayı yaklaşıyor. Baykal'a muhalif ekip her zamanki gibi boş durmuyor ancak pek de etkin bir muhalefet gösteremiyorlar.

Baykal'ın halefi olarak düşünülen ve CHP'yi yeni bir vizyona kavuşturacağına inanılan Sarıgül'ün CHP üyeliği düşürüldü ve yargı kararıyla bu ihraç kesinleşmiş oldu. Sarıgül'ün son bir temyiz umudu kaldı eğer o da boş çıkarsa artık Sarıgül'ü CHP genel başkanı olarak görmek ve düşünmek biraz hayal olacak.

Yıllarca Baykal'ın yanından hiç ayrılmayan Haluk Koç da bu seçimde Baykal'a rakip olacak. Haluk Koç en önemli zamanlarda Baykal'la birlikte karar almış ve geçmiş dönemin iyi*kötü bütün uygulamalarına beraber imza atmıştı. Haluk Koç'un muhalifliği biraz da Baykal tarafından mı yönlendiriliyor bilmiyorum. Çünkü sürekli özeleştiriler yapan ve mevcut yönetimi hakkıyla eleştirmeyen Haluk Koç, ideal siayaset anlayışına yakışan davranışlar gösteriyor gibi gözükse de siyasi hayatı başarısızlıklarla dolu olan Baykal'ı devirebilmek açısından bu politikalar yetersiz.

Bu iki isimden başka genel başkanlık için öne çıkan birisi de yok aslında. Bundan sonra da çıkacağını zannetmiyorum. Çünkü Baykal parti içi olayları görmezden gelerek hareket ediyor. En azından öyle gözükerek insanları kandırıyor.Türban mes'elesini ısrarla gündemde tutarak anayasa değişikliğini mahkemeye götürerek politikalar üreten ve şaşmaz rejim savunuculuğuna soyunan Baykal'ın öncelikli amacı Laiklik filan değil aslında. Onun temel amacı parti içi muhalefeti susturmak , ülke gündemini belli bir konuya kilitleyip bu konunun da başaktörü haline gelerek kendisinin tartışılmasını önlemek istiyor sayın Baykal.

Yani Baykal'ın yanlışlarını ortaya koymak isteyenlere verilecek cevap. 'Dur bakalım Laiklik elden gidiyor , rejim elden gidiyor şimdi Baykal'ı değiştimenin sırası mı?' olacaktır. Bu da parti içi muhalefeti susturmak için fırsat kollayan Baykal için uygun bir ortam sağlayacaktır.

Üniversitelerde başörtüsünü serbest bırakan yasadan endişe duyan , bu yasayı eleştiren, farklı fikirlerini ifade eden kişilere saygımız sonsuz.
Onlara sadece bizim böyle düşünmediğimizi, rejim için tehdit oluşturmayacağını ifade ederiz ve düşüncelerine saygı duyarız.

Ancak Baykal ve ekibinin bu türban düzenlemesiyle alakalı olarak pek de rejim kaygısıyla hareket etmediği bir gerçek. Onların temel kaygısı parti içi muhalefetin sesini kısmak ve yeni bir kongreden daha genel başkan olarak çıkmaktır.

Son olarak bir de öneride bulunmak istiyorum , CHP'nin tüzük hazırlayıcılarına.
CHP tüzüğüne Baykal'ın ölünceye kadar , kendisi isterse öldükten sonra da genel başkan olması konusunda bir madde koyun. Emin olun o zaman sayın Baykal daha akılcı politikalar üretecek ve ülkeye daha hayırlı işler yapacaktır.

Saygı ve sevgilerimle.

 
Toplam blog
: 47
: 645
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

1987 yılında Konya Ereğli'de doğdum İlköğretim ve Lise öğrenimimi Konya'da tamamladıktan sonra 20..