Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

Güneş ufuktan şimdi doğar...

Güneş ufuktan şimdi doğar...
 

Özgürlügü her şeyin üzerinde tutarak bir avuç inanmış insanımızın agır bedeller ödeyerek kurdugu CUMHURİYET TÜRKİYESİ... Bu zaferler hepimizin ortak paydası degilmidir ki. Şimdi kendimize şu soruları samimiyetle sorma zamanı geldi de geçiyor. Emperyalizme karşı koyan bizi bir arada tutan Sizlere ölmeyi emrediyorum diyen MUSTAFA KEMAL'İN Askerleri ve buna koşarak cevabını zaferlerle sonlandıran bizler degil miydik..

Kagnılarıyla cephelerde eşlerini yalnız bırakmayan elif anaların eserleri degilmiyiz hepimiz. Sevinçte ve tasada bir oldugumuz aynı türkülerle ve kültürle harmanlandıgımız etle tırnak misali degilmiyiz.

Haklılıgımızı tüm dünya anladı da biz hala aynı yerde takılıp kaldık. Kardeş kavgası ve tartıştıgımız konulara bakılırsa hala aynı yerlerde kalacagız. Çagdaş bir dünyanın efendisi olmak hedeferi şöyle dursun geri kalmışlık ve kalkınamama girdabında heba olup gidecegiz.

Çanakkale savaşlarını kazananlar sakaryada ölümsüzleşenler kurtuluş savaşında devleşenler yediden yetmişe Bizler degilmiydik. Tüm anadolu halkları Anadoluyu emperyalizme dar etmedimi. Sunnisi Alevisi ile kardeşçe Bin yıldır bu topraklardayız bizler. ve de hep böyle kalacagız..

Adı konmamış bir savaşın ortasındayız. Her yandan kuşatılmışlık ve şuursuzca saldırıların içindeyiz. Bizi biz yapan degerleri yok etmek için elimizden geleni de yapıyoruz.

Baş örtüsü dayatmasını bize yıllar önceki gibi avrupalı yapsaydı duruşumuz ne olurdu. Vatan ve Namus için canlarını veren binlerce şehidimiz karşımızda dursa ve sorsalar halimize baksalar cevabımız ne olurdu. Ugruna öldükleri degerler için verdikleri ugraşı ve savaşı yaparlarmıydı. Yaşama haklarını bizim için yok sayanlara verecegimiz cevap gelecegimizin de en güzel yol haritası olacaktır.

İstiklal şairimiz in zihinlerimizde yer eden şu sözünü hatırlayalım. ALLAH Bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın. Yirmi yıldır sürüp giden kardeş kavgası. Binlerce cana mal olmuş ve olmakta. Yine gencecik fidanlarımızı dün oldugu gibi ebediyete ugurlamaktayız. Ruhları şad olsun. Peki niye soracak olursak herhalde cevap bulmakta epey zorlanacagız. Dünya emperyalizmine diz çöktüren Tek dişi kalmış canavarı püskürtenlerin çocukları nın haline bir bakınız.

Her ne olursa olsun acıyı bizler çekiyoruz. YETER artık deme vakti geldi sanırım. Bu işe en çok sevinenler ise bu topraklardan ardına baka baka giden dünün zavallıları olacak..

sevgi ve hoşgörü ikliminde kendimize gelme zamanıdır. En zor anlarımızda biz bunları başardık kendimiz olalım yeter. üerimizde sinsi planları olanlar şunu iyi bilsinler dün nasıl perişan olduysanız bu gün de sonunuz aynı olacak.
BAGIMSIZ CUMHURİYET TÜRKİYESİ SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR...

 
Toplam blog
: 22
: 522
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Sevgiler ve bilgiler paylaştıkça çoğalır. Buraları da tecrübe paylaşım alanları degil mi ki? Anadolu..