Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '08

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Bayrak ve Atatürk sevgisi ile dolu çocuk

Sevgili oğlum,
Sen henüz iki yaşındasın, daha yolun başındasın ama ben baba olarak senden çok şey beklemekteyim.Bazı insanlar çocuklarına hiçbir şey vermeden çok şey beklese de , kimseden kapasitesi üzerinde bir şey beklememek lazım. İnsanlardan kapasitesi üzerinde bir şey beklersek veya kapasitesi olan insana , kapasitesinin çok altında şeyler verirsek o zaman hayatta onlardan verim alamayız ve sorunlar çıkar. Bende baba olarak önce sana yol göstererek, sonra senden saygı ve sevgi ile dolu bir genç olmanı bekleyeceğim ve bu da benim hakkım sanırım.

Sevgili oğlum,

Bir gün, eline alıp baktığın bir kitaptaki Atatürk resmine dikkatle bakarak bana “ Baba bu ne , bu kim?” diyerek sordun.Ben ve annen de sana O’nun kim olduğunu anlayacağın bir dille anlatmaya çalıştık ve sende “ Ben Bayrağımı ve Atatürk’ü seviyorum” diyerek ülkene ve ülkemizin kurtulmasına önderlik edenlere olan sevgi ve saygını daha iki yaşında göstermiş oldun.

Sevgili oğlum,

Seninle beraber gezmek, senin dünyayı algılamana yardımcı olan gezmelere çıkmak bir baba olarak bana zevk vermekte. Bu gezmeler, senin dünyayı algılamanı ve tanımanı sağlarken , benim de babalık duygumu geliştiren ve çocukların dünyasını algılayarak gelişmeme sebep olmakta.Bu gezmeleri çok faydalı, eğlenceli ve öğretici bulmaktayım.Öğrenmek ve başkalarının da öğrenmesine yardımcı olmak bana hayatımı anlam katan duygulardan bir tanesi.

Sevgili oğlum,

Bu gezmelerde , nerede Türk Bayrağı görsen hemen bana göstermektesin.Şehitlerimizin ve atalarımızın al kanları ile süslenen, bir ulusun ve bir devletin simgesi olan bayrağı daha 2 yaşında sevmen benim gibi milli duyguları güçlü insana her zaman sevinç ve heyecan vermekte, oğlumun bayrak sevgisi ile gurur duymaktayım.Zaten her Türk evladının çevreyi tanımaya başladığı aşamada hemen “Bayrak Sevgisi “edinmesi ve okumayı öğrendiği andan itibaren de “Atatürk’ün Hayatı” nı okuyarak, öğrenerek , O’nun hayat felsefesini beyninde ve kalbinde taşıması gerekir.

Canım oğlum,

Seninle beraberken, dünyanın tüm zorluklarını ve hayatımızda üzüntü veren olayları adeta unutmaktayım.Çünkü seninle beraber dünyayı yeniden keşfetmekteyim. Sende yaşının verdiği dikkatle bizim her hareketimizi ve sözlerimizi dikkatle takip ederek uygulamaya bakmaktasın.Bazen düşünüyorum da senin davranışlarına baktığım zaman .İnsan fazla söz söylemeden sadece hareketleri, davranışları ile de insanlara çok şey anlatabilmekte.Mesela senin bizler sarılman , bizlerin sana sarılması aramızdaki sevginin en büyük kanıtı değil mi? Atalarımızın “ Söz gümüş ise sukut altındır” sözünü daha iyi anlamaktayım.Hele de senin gibi konuşulan her şeyi anlamayan çocuklara gösterilecek olan sevgi konunun önemini daha iyi anlatmaktadır.

Sevgili oğlum,

Sevgilerin anası bayrak ve Atatürk sevgisidir.Bayrağımızın ve bu ülkenin kurtulmasına önderlik edenleri iyi anlamazsak , onların çabalarını göz ardı edersek o zaman hayatın bir anlamı kalmaz bence.Her anne ve baba da çocuklarına bayrak ve Atatürk sevgisini aşılamakta geç kalmazsa hepimiz bu ortak sevgide buluşarak, bütünleşerek ülkemiz göz koyan düşmanların bizlerden korkması demeyelim de çekinmesine sebep olur.Bu yüzden ben baba olarak senin daha 2 yaşında bu sevgiyi edinmenden hem memnunluk hem de büyük heyecan duydum.Sanırım “ Ben Türk’üm! ” diyen her insanın da bu sevgiyi çocuklarına aşılaması lazım.

Sevgili oğlum,

Yaşın ilerleyip okula başladığın, okumayı öğrendiğin zaman Milletinin tarihini, dinini, gelenekleri ve göreneklerini iyi öğren ki, içinden çıktığın milletin değerini daha iyi anlayasın.Çok insanın olduğu gibi senin sözde değil, yaşayan ve gönülden seven özde Milli duygular taşıyan insan olmanı milletini seven her baba gibi gönülden isterim.

Canım oğlum,

Bu ülkenin kurtarılması ve sizlere miras bırakılması kolay olmamıştır.Çanakkale savaşlarını , Sarıkamış cephesini, Büyük Taarruzu , dedelerimizin Ekonomik ve sosyal kalkınma mucizelerini iyi okumalısın.Onlar vatan ve millet sevgisi ile imkansızı imkanlı yapmış insanlardır.Onlar bu ülkeyi yoktan var etmişse bizlerin her şeye bahane bulan , kendimizi çok meşgulmüş gibi gösteren tavırlarından vazgeçmeliyiz.

Sevgili ve güzel oğlum,

Sen şu an sadece 2 yaşındasın, ilerde büyüyecek okula gideceksin.Okumayı öğrendiğin zaman ben sana şehir dışına gittiğim zaman dönüşte ülkemizi ve vatanımızı milletimizin sevgisini anlatan kitaplar getireceğim.Sen de bunları okuyarak umarım vatanını ve milletini daha çok seven bir insan olacaksın değil mi?

Sevgili oğlum,

Vatanını ve bayrağını hakiki manada seven ve her fırsatta bu sevgisini uluslar arası toplantılarda ve , törenlerde samimi olarak belirten milletlere hiçbir zaman başka milletler kafa tutamaz ve düşmanlık besleyemez.Onlar bilirler ki , vatanını hakiki manada seven milletler , vatanlarını savunma söz konusu olduğu zaman gözlerini bile kırpmadan canlarını vermeye hazırdırlar.Bu kararlılık, bu azim , bu sevgi işte düşmanlarımızı hakiki manada korkutur.Bu yüzden sizlerde daha 2 yaşından başlayarak vatanınızı , milletinizi , bayrağınızı ve Atatürk’ü severseniz bu sevginiz düşmanınıza korku salacaktır.

Sevgili oğlum,

Vatan ve millet sevgisine atalarımız bir zaman çok önem vermişler ve ülkeleri gittikçe büyümüş. Ne zaman bu sevgiye önem vermemişler, gerilemişler ve yok olmak üzere iken Atatürk’ün önderliğinde , dedelerimizin hakiki vatan ve millet sevgisi ile yeniden doğmuş bu memleket.Bu güzel ve hazin hikayenin ayrıntılarını ilerde tarih kitaplarında bolca okuyacak ve vatan ve millet bilinciniz gelişince , öğretmenleriniz bunu anlatınca sizler o zaman hayretle , ibretle dedelerinizle gurur duyacaksınız

Sevgili oğlum,

Geçmişinden iyi dersler alamayan bir insan geleceğine umutla, ümitle, sevgiyle bakamaz.O yüzden tarihimizi ve tarihi olaylarla , tarih şahsiyetlerinin kişiliklerini çok iyi analiz ederek , hayatımızdaki yerleri ve önemlerini çok iyi kavramak zorundayız.Önümüze güzel hedefler koyabilmemiz ve hayata güzel bakabilmemiz için geçmişimizi iyi görmüş olmamızın şart olduğuna her zaman inanmaktayım.

Canım oğlum,

Sadece Atatürk’ün değil, onun silah arkadaşlarının ve onların yaşadığı dönemdeki insanların hayatlarının ne zorluklar ve sıkıntılar içerisinde biz torunlarını düşünerek gece gündüz neler çektiklerini ben hatırladıkça dedelerimizle gurur duymakta ve geleceğimiz olan sizlere de onlar gibi fedakar evlatlar ve rahat yaşanabilir bir dünya bırakma hayalindeyim.

Canım oğlum, Geçmişten ders alarak , geçmişini seven bir oğlun babası olma hayali ile seni muhabbetle kucaklamaktayım .

Baban

TURAN YALÇIN-TOKAT

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..