Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '09

 
Kategori
Bayramlar
 

Bayram kime geliyor?

Bayram kime geliyor?
 

Sizler için ayırdığım lokum


Küçükken oruç tutar, Ankara kalesinden atılacak topa ve okunacak ezana kulak kesilirdik. Sonra orucu açmak... Başımızda ana babamız varken biraz farklı idi. Tek lüksümüz alınan yarım kilo kıyma ile yapılan domatesli biberli kavurmayı bayramın ilk günü ailecek yemekti. Bir gün amcam gelmiş siz böyle et yerseniz para tutamazsınız zengin de olamazsınız demişti. O günden beri kavrulmuş kıyma yerken aklıma gelir ve bir seyler tıkanır boğazıma . Gönlümüz zengindi diyemeyegim çünkü o zamanlar büyüklerimden duyduğum bir cümle idi ve anlamını bilmiyordum bile.

Yurdumda sel felaketi kaç canı aldı. Krizin teğet geçtiği ! söylendiği ekonomimize etkisi ne oldu? Kimsenin umurunda değil gibi... Sel sularına kapılan yavrusunu bambaşka bir mekanda bulan ve gözyaşları ile uğurlayan ana babanın resimleri hala gazete sayfasında . Teröre verilen kayıplar ve toplumda açtığı yara ise bir başka sorun.

Bayram artık çalışanlar için tatil dönemi ve tatil yerleri belki bayram tatilcileri ile doldu. Olsun onlar bayram dönüşü bayramlaşırlar "Geçmiş bayramınız kutlu olsun." diyerek.

Ben uzaklardan size lokum hazırladım. Kardeşim getirmişti. Çocukluğumuzda bize sefer tası gibi teneke kutu içinde lokum ikram eden komşumuza inat kendi yaptığım seramik çanağa yerleştirdim. Diyet yapanlar da alabilirler.. Çünkü DİYABETİK LOKUM.

Kimsenin ağzının tadı bozulmasın sağlıcakla kalın. Huzurlu günler ve hayırlı bayramlar dileğiyle. Uzaklardan selamlar güzel yurduma ...
 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..