Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '11

 
Kategori
Güncel
 

Bayram Sonrası da, “Kan Gölü” Gözüküyor!

Bayram Sonrası da, “Kan Gölü” Gözüküyor!
 


Yolların “kan gölü”ne dönmesi, yadırganacak bir durum olmaktan çoktan çıktı!

Kuşkusuz, trafik kazalarıyla gelen ölümlerden, yaralanmalardan söz ediyoruz. Kimi sürücüler, o kadar uyarı yapılmasına karşın, kazaya yol açmadan, varacakları yere sağ salim varmıyorlar. Bastın mı gaza, solladın mı önündeki aracı, sanki “kahraman” oluyorsun, “ödül” veriyorlar sana, “erkeklik” sende kalıyor!

Sonuç, yollar “kan gölü”...

Geride acılar!

Bazen de bir “aile”nin yok olup gitmesi!

Anımsayalım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl bayram öncesi, CNN Türk’te Taha Akyol’un sorularını yanıtlarken sürücülere seslenmişti:

“Vatandaşlarıma yalvarıyorum. Özellikle genç sürücülere sesleniyorum. Bayram sevincini hüzne dönüştürmesinler.
Sakin gelsinler. Biraz erken çıksınlar. Buna dikkat ederlerse bu bizi çok mutlu eder.”

Ne yazık ki, kimi sürücüler, Başbakan’ın sözünü duymazlıktan gelmiş, başkalarını da yaşamdan koparmış, göçüp gitmişlerdi öteki dünyaya!

Yazgıları böyle yazılmıştı, demek, kimilerine göre çok kolaydı!

*****

Başbakan Erdoğan, bayram sonrası için bu kez farklı bir uyarı yaptı. Uyarı, Güneydoğu’dan gelen şehit haberleriyle ilgiliydi:

“Şu Mübarek Ramazan ayında ne yazık ki yavrularımız şehit ediliyor ve yavrularımızı şehit eden bu bölücü teröre karşı bizler şu anda mübarek ay vesilesiyle sabırla devam ediyoruz. Bizler medeniyetimizin geçmişinde o cehalet döneminde bile kimse kimseye kurşun atmaz kan dökmez idik. İşte bu terör örgütü ve onların siyasi uzantıları neler yapıyorlar.(...) Askerlerimizi kaçıranlar, sağlık görevlilerini kaçıranlar bunları kaçırmak suretiyle eğer bu ülkede bizlerin teslim olacağımızı zannediyorlarsa bunu bizden beklemesinler. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Ne söylerlerse söylesinler bunun faturası ağır olacaktır. Bu kadar açık konuşuyorum.”

Görülüyor ki, bu uyarı, PKK’ye, onun yandaşlarına. Ramazan sonrasını işaret eden, “bıçak kemiğe dayandı” deyiminde anlamını bulan bu uyarının yol açacaklarını tahmin etmek zor değildi.

Terör azdı; bir buçuk ayda 45 kadar şehit...

Ramazanın bitmesi, bayram sonrası beklenmedi, jetler, Kandil’i bombalıyor.

Nereye nereye geldik, nereye gidiyorduk, şimdi nereye gideceğiz?

Bu sorulardan sonuncunun yanıtını vermek o kadar kolay olmasa gerek. Ancak, tahmin edilen, ülkemizi önümüzdeki günlerde zorlu iç ve dış sorunların beklediği. Çünkü bir yandan PKK’ye, öte yandan komşumuz Suriye’ye verilen “süre”ler sonrası gelişmeler tahmin edilse de, “sonuç”ların neler doğuracağını kestirmek öyle kolay değil!

*****

Biliyoruz, bayram sonrası karayoluyla dönüşlerde yollar, “kan gölü”ne dönüyor/dü. Ne yazık ki, bu yıl de değişen bir şey olmayacak. Dikkatsiz sürücüler, kendi yaşamlarını söndürdükleri gibi, başkalarının da yaşamlarını da söndürüyorlar.
Bir de “bıçak kemiğe dayandı”ya nasıl tepki verecekleri bugün 12 askeri şehit ederek belli edenlerin tavrıyla “kan gölü” trafik dışına taşıyor.

Ülkemizi zor günler bekliyor!

TURGUT ÇELİK/ Mersin (Geçici olarak İstanbul)

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..