- Kategori
- Yemek - Mutfak
Bayram tatlısı
Bayramda konuklarınıza ikram edebileceğiniz çok hafif ve lezzetli bir tatlı tarifi vereceğim.
Yapılışı kolay ve az masraflı bir tatlı.
Malzeme:
250 gr. kadayıf
1 su bardağı veviz
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi malzemesi:
4 kaşık un
4 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket crem şantie
YAPILIŞI:
Bir tencerede tereyağı ile kadayıf pembeleşinceye kadar kavrulur. İnmesine yakın 2 kaşık şeker ile ceviz ilave edilerek karıştırılır ve ağzı kapatılır.
Diğer tarafta un, süt ve şeker karıştırılarak pişirilir. Ocaktan indirdikten sonra, içine 1 paket cream şantie (çiğ olacak) ile vanilya konarak mikserle 5 dakika çırpılır. Büyük kare borcama kadayıfın yarısı dökülür. Üzerine muhallebi konarak arta kalan kadayıf tekrar üzerine konur. En üste ceviz serpiştirilerek buzdolabında 6 saat kadar bekletilerek servis yapılır.
Afiyet olsun..