Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '18

 
Kategori
Bayramlar
 

Bayram Tecrübeleri

            Bayramlar… Anı olarak bahsetmeyim de, genel olarak anlatayım durumu sizlere.

Her sene geliyorsun mutlaka, bazılarımız aramızda olmasa da. Kaç insan yolunu gözlerken can verdi acaba. Birçoğumuzun da eksiktir bir yanı, ah o da görebilseydi bu bayramı deriz. Bayramlar herkese gelmez, bazı evlerde bayram havası esmez. Belki de bu yüzden ne bayram temizliği yapılır, ne de bayram alışverişi. Öylesi bir gündür yalnızca.

Biraz yaşını almış herkes, eski bayramların tadı yok, nerede eski bayramlar diye hayıflanır. Bayram, bir an önce gelsin diye beklenirdi özellikle çocuklar tarafından. Analarımız temizliğe girişir, nenelerimiz ise yemek yapardı harıl barıl. Özlediklerine kavuşmaydı bayramlar, hep beraberken yediğin bayram yemekleri, yeni kıyafetler, normalde tatmadığın çikolataydı, bolca yediğin şekerdi; çocukların sevinciydi en çok da.

Şimdiki kadar özlem yüklü değildi kesinlikle ve unutmamıştık bayram geleneklerimizi. Kalori hesabı bilmezdik, tatilde nereye gidelim diye bir derdimiz yoktu. Bayram ziyaretleri yapar ve ikram edilen tatlıları tabak tabak mideye indirirdik.

Bayram telaşı, bayram heyecanı hele hele bayram sevinci diye bir şey vardı eskiden. Giydiğimiz giysiler, yediğimiz tatlar vs. her şey bayrama özeldi, çünkü bayram özeldi bizim için. Bayram eğlenceleri olurdu, keyifli olurdu bayramlar…

Bir de eski bayramlarda bütün küsler barışırdı. Şimdi ise yeni kırgınlıklar oluşuyor özellikle de geleneğe bağlı eskilerin. Kimseyi hele ki büyüklerinizi ümitle bekletmeyin bayramda. Belki de bu onun görüp görebileceği son bayramıdır.

2 yıl kadar önce yazmışım facebook sayfama: Bu bayram benim için çok farklı geçiyor. Temiz 15 yıldır bayram harçlığı aldığım yoktu. Hala da olunca hep ben veriyordum yıllardır. Bu bayram sabahı aldım babamla abimden. Acaba ölecek miyim?

Karne almayınca, harçlık veren de yok. Umudum yine Bayramda…

Ev sahiplerine şekerin, çikolatanın kalmadığı o eski bayramlardaki bayram coşkunluğunuzla geçsin bayramınız. Bayram için güzel dilekler de bulunuyor ya herkes,  ben de hepinize HAYIRLI BAYRAMLAR diliyorum.

 
Toplam blog
: 109
: 78
Kayıt tarihi
: 19.04.18
 
 

1980 Adana doğumluyum. 13 yaşında friedreich ataksisi hastası olduğum ortaya çıktı. İlköğrenimi A..