Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bayram

Bayram
 

Bayram, ne güzel bir ifade değil mi? Çok seviyorum bayramları. Hani insan her gün bayram olsa der gibi oluyor ardından. Ziyaretler, dostluklar, paylaşım, hatır gönül alma, bütün mutlulukların bir araya toplandığı çok değerli bir gün.

İnsan şöyle arkasına yaslanıp huzuru dinlemek istiyor o gün. Akraba ve komşu ziyaretleri renk katıyor bu güzelim mutlu güne. Bazıları için bulunmaz bir tatil fırsatı da olabiliyor, ama en çok sevinen çocuklar olsa gerek bayram neşesine. Onlar harçlıklarını alır mutlu olurlar, yeni kıyafetlerini giyer birbirlerini süzerler ayrı bir haz alırlar yani bayram çocuklar içinde çok önemli bir gün.

Hele büyüklerin sevinci, o yaşlı ve yalnız olan anne-baba veya büyükanne-büyükbabalar, ne kadar sevinirler çocuklarının ve hatta torunlarının kendilerini ziyaret etmesine. Kanları canları olan bu çocuklarla geçirecekleri birkaç saat onlar için cennet müjdesi gibidir.

Yalnızlar için ayrı bir üzüntü kaynağıdır bayram. Yalnızlığını büsbütün hatırlatır onlara ve ardına bakarak neden der benim kimsem yok veya neden kimse beni ziyarete gelmiyor.

O mutsuz ve mahzun olan büyüklerin ruhunu kanatan bir evlat var ise ve yaşlının ölümünü bekliyor ise bilsin ki bir gün kendiside yaşlanacak ve hatırını alamadığı anne veya babasını bir daha görüp gönlünü alamayacaktır. Çocuklarımızı seviyoruz bu kalbe yerleştirilen ve yaratılıştan gelen bir durum her canlı yavrusunu sever ve korur, ama anne-baba ve diğer büyüklere olan sevgi ve saygı inancın ve vicdanın gereğidir, onun için anne-babanın yaptığı fedakârlığı evlatlar yapamaz. Ama sevgimizi her zaman belirte biliriz.

Her ev bir şenlik, her mahalle bir bayram yeri olmalı bayramlardı.

Kendimize küsmek ve tüm yakınlarla irtibatı kesip otel odalarına çekilmek bayramın heyecan ve güzelliğini bitirecektir.

Hep mutluluğu ararız ama yanı başımızdan geçip giden huzur ve güzellikleri göremediğimizden mutlu olamıyoruzdur. Bayramlar bana bunun için bir fırsat gibi geliyor.

Kurbanımız kesilsin, evimizde dostlar ve misafirler eksik olmasın tüm Müslümanlara ve insanlığa neşeli, mutlu ve hayırlı bir bayram olsun.

Yeni yıl dolayısıyla da özellikle Hıristiyan âleminin Noel gününü kutlar, tüm insanlığa da mutlu ve huzurlu bir yıl dilerim.

Muammer MURAT

 
Toplam blog
: 163
: 4552
Kayıt tarihi
: 03.09.07
 
 

1965 yılında Erzincan'da doğdu, İzmir'de yüksek eğitim alıp, devlet memuru oldu. 5 yıl süreyle bi..