Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '09

 
Kategori
Deneme
 

Bazen!!

Bazen!!
 

Hayat risklidir. Sevgi risklidir. Başarı risklidir. Riskten uzak durmakta başarısızlığımızın ön aşamasındaki başarısızlıktır. Bazen iyimserliğini ön planda tutup değer verirsin ama nafile, uçmak isteyene deli denmesi de cabası... Bazen kendimizi kandırırız, buna gereksinimimiz de vardır aslında, çevremiz de bize anlayışlı yaklaşır, belki de uğraşmak istemez. Bazen içsel olmayan düşüncelerde kullanıyoruz.

Bazen ne söylersek söyleyelim, sanki hiçbir sınır aşmıyaçakmış gibi geliyor insana; oysa sınırların aşılmıyaçak hiçbir sınırda yoktur.Y eter ki inançlı olalım . Öyle zamanlar geliyor ki karşımızdakini ikna etmek için elimizden geleni yapıyoruz .Bazen başarsakta , bazen başaramadığımızda ise öfkeleniriz.

İnsan oğlunun mayasında vardır her halde önyargı ve yargılar. Tıpkı bir flozofun kendin düşüncelerini açıklarken diğer flozofların ön yargılı davranmaları gibi ... Bazen içimizdeki sayıların , içimizdeki hislerin bizlere uğur getirdiğine inanırız. Aslında uğurlu olmak ve mutlu olmakta içimizdeki serüvenlerden ibarettir.

Öyle anlar varki kaçırdığımızda geriye dönük sızlar ve ağ çekeriz. Öyle anlar varki bir daha yakalamıyaçağımızı anladığımızda geriye döneriz . Öyle fırsatlar kaçırdığımızda her alanda sızıntılarımız daha da artar.

Bazen yetenekli olmak kurtarıcı olmuyor hayat yolunda. Ne kadar yetenek olursa olsun elindekilerle en çok yetiniriz. Tıpkı ön yargılar gibi insan oğlunun içindeki mayasında gelme hissinde saklıdır.

Bazen her insan gibi içimizdeki var olan düşerlere kapılıp elimizden olmayan nedenlerden dolayı bazı düşelere dalıp gideriz... Bazen geldiğiniz yerleri unutum yükseldiğimiz yerde kendimizi bir şey zan ederiz. Aslında kim olduğumuz apaçık ortada.

Bazen her şeyi görüyoruz gibi gelir aslında hiçbir şeyi görmüyoruz . Gördüğümüz şeyinde bir anlık duraganlıktan ibarettir Bazen soyutladığımız düşler serüvenlere dalıp gitmektedirler.Her başlangıçta yol alırken içine düştüğümüz anlar farklı olsada aslında hep aynı başlangıçlar bizlere yansıtılmaktadır.

 
Toplam blog
: 67
: 1093
Kayıt tarihi
: 13.09.08
 
 

Anadolu üviversitesi menzunuyum. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak  İzmirde faliyetime devam..