Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '14

 
Kategori
Futbol
 

Bazı futbolcuları kazanmak istediğim halı saha takımına bile almam

Futbol basit bir oyun. Bu basit oyun dünyanın ilgisini çekiyor. Paranın en çoğuda burada ödeniyor. İşini gören hayatını kolaylaştıran küçük esnafa ( bir tamirciye )  US $ 10 vermemek için türlü filmler çeviren insanlar hiç bir işe yaramayan futbolculara milyon eurolar veriyor. Anlaşılması ve inanılması zor bu gerçek dünyanın her yerinde böyle. Türkiye'de ise abartılı.

Kulüplerimiz borçlu. Birkaç iyi yönetilen kulüp hariç hepsi gırtlağına kadar borca batmışlar. İnsanlar sanıyorki zengin adamlar gelip kulübe paralar verecek ve kurtaracak. Türk Spor Tarihinde kulübe para vermiş başkan yok. Başkanlar kulüplere verdikleri paraları hemde fazileri ile geri alırken insanlarımız nedense bu gerçeği görmek istemiyorlar.

İnsanlar ne istediklerini biliyorlar mı? Kesinlikle bilmiyorlar. Ne istediklerini bilmedikleri gibi ne yapılması gerektiği hakkında bilgileride yok. Anlamsız bir rekabet içine girmişler bunun sonucunda varılan, para harcamak borç biriktirmek ve kaybetmek. Sahada kaybedenler bu durumu başaran ve kazanan oyuncuları alarak değiştireceklerine inanıyor. Sahada kazanmak için gereken tek şey akılcı çalışma. Bu işi için iyi oyuncular sahip olmak şartlardan biri. Ancak buda yeterli değil. Disiplin ile başlayan ve takım olarak biribirine kenetlenmeye kadar giden giden başka şartlar var.

Bunlardan kimsenin haberi yok. Bilenlerde bu kaos ortamında bildiklerini unutmuşlar. Bizim kulüplerimizin başını derde sokan borçların sebebi TRANSFER . Yöneticiler yaptıkları yanlışları unutturmak için büyük paralar harcayarak oyuncular alıyor. Ve daha büyük yanlış yapıyor. O kadar çok yanlış futbolcu varki. Dany ve Eneramo bunlardan yalnızca ikisi. Bu iki adam bırakın bizim şampiyonluk kulüplerinde oynamayı halı saha takımında bile oynamayı hak etmiyor. Kazanma isteği ve düşüncesi taşıyorsanız bu oyuncuları almazsınız. Bu oyuncular katkı vermez ama para alır. Futbol yöneticleri ne düşünürler ki bu oyuncuları alır ve onlara milyona ulaşan euro maaş verirler.

Bu iki oyuncuda yabancı ve sınırlı sayıda bulundurulacak oyuncu. Yani hiçbir şekilde kadroya alınacak futbolcular değiller. Üstelik bu sayı yalnız bu isimler ile sınırlı değil. Futbolcuların çoğu böyle. Ve çok fazla maaş alıyorlar. Gururları ve kişilikleri yüksek ama para kazandıkları işi bilmeyen adamlar. Yada işlerine gereken önemi veremeyen adamlar. Kendilerini profesyonel futbolcu olarak ifade eden ama işinin kurallarını bilemeyen insanlar.

Biz bu cennet vatanda yanlışa destek olmamalıyız. Futbolumuza hiçbir şey vermeden bir çok şey götürenlere dur demeliyiz. 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..