Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '11

 
Kategori
Basketbol
 

BBL Panorama

BBL Panorama
 

BBL'de heyecan sürüyor


Beko Basketbol Ligi’nde dokuzuncu hafta da Cumartesi günü oynanan sekiz karşılaşmayla tamamlandı. Ligin zirvesinde sekizer galibiyetli Anadolu Efes ile Galatasaray Medical Park ile bulunurken ligin son sırasında şu ana kadar galibiyet alamayan Bandırma Kırmızı bulunuyor.

Anadolu Efes haftanın en dominant galibiyetlerinden birini alarak Trabzonspor’u 91-72 ile geçti. Efes’in bu sezon Ersan’sız çıktığı ilk maçta Dusko Savanovic başarılı performansıyla adından söz ettirdi. Son haftalarda çıkışta olan Savanovic bu maçta 19 sayı-7 ribaundla oynadı. Maçta yaklaşık sekiz dakika süre alan Gökhan Şirin de 5 sayı-2 ribaund-2 asist yaptı, basketbolumuzun geleceği için oldukça ümit veriyor. Trabzonspor’da ise Jonathan Gibson ve Elton Brown haricinde bir isimden bahsetmek mümkün değil. Bandırma Kırmızı’ya göre daha formsuz bir görüntü içindeler.

Galatasaray Medical Park da İstanbul’da Bandırma Kırmızı’yı 74-55 ile geçti. Josh Shipp ve Jaka Lakovic’in oynamadığı karşılaşmada Galatasaray farklı kazansa da rakibi karşısında beklenen üstünlüğü kuramadı, özellikle ilk yarı performansı benim pek hoşuma gitmedi.

Haftanın zorlu karşılaşmasında Banvit, Beşiktaş Milangaz’ı hiç zorlanmadan 86-67 ile geçti. Beşiktaş Milangaz’da yeni transfer Mensah-Bonsu ilk maçında beklenenin üstünde bir performans sergilemesine rağmen Beşiktaş maça sadece ilk çeyrekte tutunabildi. Geçen hafta harika oynayan David Hawkins bu maçta Chuck Davis karşısında sınıfta kaldı, Barış Ermiş’in de başarılı performansıyla Banvit sahadan farklı galip ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker maçın ilk bölümünde yaklaşık 15 sayı farkla geriye düşmesine rağmen Aliağa Petkim’i deplasmanda 70-61 ile yenmeyi başardı.   

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..