Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '13

 
Kategori
Siyaset
 

BDP'nin tehdidine kim cevap verecek?

BDP'nin tehdidine kim cevap verecek?
 

Öncesi çok ama, son olduğu için buradan başlayalım...
 
Bir...
 
Bu sözler TBMM'deki PKK temsilcisi, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak'tan... Kışananak, Türkiye’nin Suriye’de Kürtlere yönelik izlediği politikayı eleştirirken çetelere silah, malzeme gittiğini, oradaki Kürtlerin kendi buğdaylarını Türkiye’ye getirip satamadığını söyleyerek: "Bunun adı ambargo, ablukadır. Bu ablukayı uygulayan da Türkiye’dir. Esad’ın diktatör olduğunu söyleyen Türkiye, Kürtleri Esad’a muhtaç hale getirmeye çalışıyor. Bu ambargo ve abluka asla kabul edilemez. İnsanların sosyal ve ekonomik yaşamlarını devam ettirme imkanları ortadan kaldırılmıştır, bir ambargo söz konusudur. Bu da yetmiyor Nusaybin'de şimdi duvar örülüyor. Eğer Türkiye İsrail rolüne soyunuyorsa, Kürtler de Filistin olmayı bilirler." 
 
İki...
 
Bu sözler de dağdaki terörist Cemil Bayık'tan:, "...açıkladıkları paket, davranış ve söylemleri ile ateşkesi de anlamsız kılmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar ateşkes halen sürüyorsa, bu Kürt tarafının tutumundan ve sabrından kaynaklanmaktadır. Ancak, AKP hükümeti söylemleri ile sabrımızı sonuna kadar getirmişlerdir." 
 
Her iki konuşma da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin alenen aşağılamaya ve tehdit etmeye yönelik sözlerdir. Biz nasıl ki bu sözleri duyuyor ve tepki veriyorsak, elbette hükümet de duyuyor, bizden farkı, sadece tepki vermiyor, belki de veremiyor.
 
Acaba başbakanımız bu tehditler karşısında "Van minut" diyecek mi, diyecekse ne zaman demeyi düşünmektedir.
 
Ya da, yanıt vermeyi düşünmemekte midir?... 
 
Tehdide bakarsanız, eğer dedikleri, istedikleri yerine getirilmez ise, yeniden silahları ortaya çıkaracak ve oradan buradan saldıracaklar, Türkiye yeniden kan gölüne dönecek. Hazır Suriye'deki PKK uzantısı da hareket halinde iken, kan dökmek daha kolay olacak.
 
Peki; PKK'yı bu kadar cesaretlendiren nedir?
 
Bunu bilmemek için aptal olmak gerekir. Ya da gözü kapalı...
 
Ordunun bütün unsurlarını, komuta kademesini yerle bir eden iktidar, elbette bu tehditler karşısında suskun kalacaktır.
 
Önümüzdeki süreçte, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün tehlikeye düştüğü görüşümüzün ne kadar haklı olduğunu görüyor ve görmeye de devam edeceğe benziyoruz.
 
XXX
 
Erciyesspor'a destek verelim... 
 
Değerli okurlarım...
 
Yarın, yani Cumartesi günü Kayseri Kadir Has stadında Fenerbahçe'yi konuk edeceğiz. Erciyesspor, bu maçtan mutlaka puan çıkarmalıdır. O halde, Cumartesi günü tüm sporseverleri maça, Erciyesspor'u Fenerbahçe karşısında desteklemeye davet ediyorum.
 
Eciyesspor'a da Fenerbahçe karşısında başarılar diliyorum. Aynı dileğim, Pazartesi günü Bursa'da Bursaspor ile karşılaşacak Kayserispor için de geçerli...
 
19 EKİM 2013
İBRAHİM PEKBAY
 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..