Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '14

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Bebek Muhallebisi

Bebek Muhallebisi
 

Nefis bir bebek muhallebisi


Güncel Anne okuyucularından Filiz Hanım sormuş: ”Bebeğim 8 aylık. Anne sütü alımı çok azaldı. Akşam doyurucu bir şey yemezse 2 saatte bir uyanıyor. Akşam öğünü için doyurucu bir bebek muhallebisi tarifi verebilir misiniz?”

Filiz Hanım’a öncelikli tavsiyem ek gıdaların yanısıra bebeğini anne sütüyle beslemekten vazgeçmemesi. Bunun için istikrarlı bir şekilde çaba sarfetmeye devam etmesi. Emzirme sırasında annenin boynuna renkli, bebeğin ilgisini çekecek bir oyuncak asması bebeğin dikkatini emmeye ve anne memesine toplamaya yardımcı olabilir. Buna rağmen bebek emmek istemiyorsa anne; sütünü sağıp aşağıdaki şekillerde değerlendirebilir.
Direkt kaşıkla içirebilir (biberon bebek beslenmesinde önerilmemektedir).
Anne sütünden yoğurt yapılabilir. Bu yoğurdun kıvamı biraz az oluyor ama en azından çorbalarda kullanılabilinir.
Anne sütü; bebek muhallebisi, sebze püreleri ve çorbalara ilave edilebilinir. Dikkat edilmesi gereken nokta anne sütü çok ısıtılmamalı kaynatılmamalıdır. Isınan anne sütünün besin değeri kaybolur. Bebek muhallebisi ve sebze püreleri ılıdıktan sonra  anne sütü veya mama katılmalıdır.

Akşam öğünü için  bebek muhallebisi tarifi:

Malzemeler
Bir su bardağı su
İki tepeleme tatlı kaşığı tam buğday unu/birbuçuk tatlı kaşığı irmik/yulaf unu
Anne sütü/formul mama
Bir yemek kaşığı teryağı
Üzüm pekmezi

Yapılışı

Bir su bardağı suda pirinç unu/yulaf unu/ irmiği iyice karıştırın. Topak topak olmaması için kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Oldukça koyu bir mama kıvamında olacaktır. Birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan indirin tereyağını ekleyin. Ilıdıktan sonra bebeğinizin yediği kıvama gelene kadar anne sütü/ formül mama ekleyin. Pekmezle tatlandırın. İşte size besleyici doyurucu bir bebek muhallebisi.

Bu muhallebi tercihen koyu bir boza kıvamında olmalı ve bebeğe biberonla değil kaşıkla yedirilmelidir. Tercih etmemekle birlikte pirinç unu ile de bu tarif yapılabilir. Pirinç unu yerine yulaf ununu kullanmak daha sağlıklı bir tercih olacaktır. Ama her yerde ve her zaman yulaf ununa ulaşmak mümkün olmuyor.

Alternatif Öneriler

Muhallebinin üzerine rendelenmiş mevsim meyveleri (elma, armut, kayısı, muz) ve 9 . aydan itibaren dövülmüş ceviz de ekleyebilirsiniz. Ceviz iyi bir omega 3 kaynağıdır ve omega 3 bebeklerin beyin gelişimi için çok önemlidir. Meyveleri  çiğ olarak kullanmak  yerinde olacaktır; pişirmek besin değerlerinin kaybına sebep olur.

Diğer muhallebi tarifleri için buraya,  şuraya ve şu yazıya tık tık.

 

 

 

http://www.guncelanne.com/

https://www.facebook.com/GuncelAnne?fref=ts

https://twitter.com/drepb

http://instagram.com/guncelanne

 
Toplam blog
: 12
: 1018
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

30 Ekim 2010 doğumlu Çağın Aras'ın annesiyim. 10 yıllık hekimim. Çocuk doktoruyum. Araştırmacı ok..