Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '07

 
Kategori
Haber
 

Bebek sesi gelen çantadan bomba çıksaydı?

Bebek sesi gelen çantadan bomba çıksaydı?
 

Muğla’da bir cami avlusuna bırakılmış çantanın bomba olabileceğini düşünen güvenlik güçleri fünye ile patlamaya hazırlanırken çantadan gelen ağlama sesi ile çantada bomba değil de bebek olduğunu anlamışlar (1). Cami avlusundaki çantadan bomba yerine bebek çıkma olasılığının daha çok olacağı baştan düşünülmeliydi. Ya çantayı fünye ile patlasalardı, sonucunu düşünmek bile istemiyorum. Bebek zamanında ağlamış.

Bu olaydan çıkartılması iki ders vardır:

1- Bundan sonra her bomba olasılığı olan çanta hemen fünye ile patlatılmamalıdır. İçinde bir bebek olma olasılığı düşünülmelidir. Bunun için bebeğin kalp atışlarını belirleyen dinleme cihazları kullanılabilir.

2- İçinden her ağlama sesi gelen çanta da düşünülmeden hemen açılmamalıdır. İçinde bebek yerine, bomba ve bebek ağlamasının geldiği sıradan bir teyp olabilir. Böyle bir tuzak çok acı şekilde sonuçlanabilir.

Bundan sonra içinde bomba olma olasılığı olan bir çantaya müdahale etmeden önce bütün bu olasılıkların düşünülmesi gerekmektedir.

Yalnızca güvenlik güçleri değil, yurttaşlar da içinden ağlama sesi gelen bir çantaya şüpheyle bakmayı öğrenmelidir.

Bu olaydaki altı günlük bebeğe büyük geçmiş olsun. Terkedilmiş olmak bir bebek için en büyük şanssızlıktır. Zamanından ağlamak onun ilk büyük şansı olmuş. Bundan sonraki yaşamında hep şanslı olmasını diliyorum.

Bebeğin hayatını ağlaması kurtardı.

(1) Bebeğin hayatını ağlaması kurtardı: http://www.milliyet.com.tr/2007/04/01/son/sontur06.asp

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..