Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '10

 
Kategori
Spor Eğitimi
 

Beden eğitiminde geriye dön!

17 Ekim mücadelimizle birlikte kaybettiğimiz ders saatimizi yeniden kazandık. Yani eskisi gibi oldu. Eskiden beden eğitimi, ders saatleri 1. sınıftan 12. sınıfa kadar 2 şer saatti. Bundan sonra artık 2 şer saat. Yani beden eğitimi dersinde geriye döndük! Şaşılacak iş değil mi arkadaşlar, normalde bizim hep ileriye gitmemiz lazım, teknolojiyi ileriye götürmemiz lazım, en son çıkan teknikleri ve taktikleri kullanmamız lazım. Ama canım ülkemde malesef Beden Eğitiminde geriye döndük.


2006 da ders saatlerimiz düşürüldü. 4 yıl uğraştık ve 4 yıl sonra geriye döndük. Yazık oldu geçen 4 yılımıza. 4 yılda neler yapılırdı, ne sporcular yetiştirildi. 4 yılda ne şevkler, ne kalpler kırıldı. Beden eğitimi öğretmenleri derslerinden soğutuldu. Beden eğitimi öğretmenlerinin itibarları zedelendi. Öğrencilerimizin yüzleri asıldı. "Hocam ne olur 1 ders daha yapalım"

Nedeni bilinmez (!) 4 yılda sporumuz çok geriye düştü. Dikkat çekerim Avrupa şampiyonasında giremedik, olimpiyatlarda başarısızlıklarımız üst üste geldi. Daha bir çok organizasyonda hep geride kaldık. Devşirme sporcularla başarı kazandık, sevindik, kendimizi kandırdık. Bu geriye düşmenin etkisinde illa ki beden eğitimi derslerinin 1 saat düşürülmesi vardı.

Yanlışın neresinden dönülürse kar kardır.

Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Boşa demişler. Evet ortada bir yanlış vardı. Birileri hesap yaparken beden eğitimi ve spor sevgisini unuttu. Beden eğitimi gibi önemli bir dersin 1 saatte düşürülüp önemsiz bir dersmiş gibi kamuoyuna lens ettirilmeye çalışıldı. Ya önemsiz bir ders olur mu? O zaman neden koyuyoruz programa biz bu dersleri? Kararlıydık! Kırılan kalplerin tedavisi zor olacaktı ama olsun. Kırılmıştık bir kere, ama baş koyduk bu yola. Dersimizi geri alacaktık. Bizler 40 dakika ders yapamazdık. Hele de öğrencilerimizin istekleri bizi bu yola sevkettirdi. Bizler dersimizin önemini herkese vurgulatmak için protestolara başladık.

Peki bu sonucu nasıl elde ettik?

Sitemiz olarak "Egzersiz yapmıyorum, takım çıkarmıyorum, dersime sahip çıkıyorum" sloğanı ile yola çıktık. Daha sonra arkasından 17 Ekim 2009 da "Beden Eğitimi Dersimi Gerisi İstiyorum" mitingi ile protestolarımız alevlendi. Bu süreçte öğretmen arkadaşlarımız egzersizlerinden alacakları parayı hiçe sayarak protestolarına devam ettiler. Para bizim için en son plandaydı. Bu zamanda bir çok arkadaşım ücretsiz egzersiz yaptı. Bir çok arkadaşım resmi müsabakalara katılmadı. Öğrencilerimizide mağudur etmeyeceğiz demiştik onlarada kendi aralarında ve okullar arasında gayri resmi turrnuvalar düzenleyerek onları da spor sevgisinden mahrum bırakmadık.

Basının etkisi?

Sitemiz ve mail gruplarının aracılığı ile haberleşen beden eğitimi öğretmenleri seslerini duyurmak için 17 Ekim 2009 yılında "Dersimi geri istiyorum" mitingini düzenledik. Bu miting ulusal ve yerel basında büyük ilgi gördü. Bu ilgiye Milli Eğitim Bakanlığı da kayıtsız kalmadı ve 17 Ekim e bir gün kala bir yazı ile beden eğitimi ders saatlerini liselerde arttırıldığını duyurdu. Eksikte olsa mitingin etkileri Milli Eğitim Bakanlığında hissedilmişti. Tabi bizim istediğimiz beden eğitimi ders saatinin 1. sınıftan 12. sınıfa kadar arttırılmasıydı. Nitekim şimdi oldu. Kaybedilen itibarımızı şimdi geri aldık.

Bu zafer midir? değil midir?

Zaferdi, değildi, Biz dedik oldu, ya da bizim sayemizde oldu gibi tartışmaları bir kenara bırakıp önümüze bakmalıyız. Demek ki ortaklaşa hareket edildiğinde gerçektende bir çok şeyi başarabilir, istediğimizi elde edebiliriz. Zaten bizler beden eğitimi öğretmeniyiz, spor adamıyız, sporcuyuz. Takım olgusunu bizden başka kimse iyi bilemez. Her ne kadarda protestolarımıza katılmayanlarda olsa yine protestolarımız etkisini gösterdi ve istediğimiz sonucu elde ettik. İsterdik ki tüm yurt genelinde katılımlar olsun ama olmadı. Protestolara katılanda katılmayanda sağolsun.

Bundan sonra ne yapmalı?

Değerli arkadaşlarım, bundan sonra daha çok çalışmalıyız. Beden eğitimi dersini öğrencilerimize mümkün olduğu kadar daha çok sevdirmeliyiz. Dersimizin gerekliliklerini fazlasıyla yerine getirmeyliz. Protestolarla değil, başarılarımızla ön plana çıkmalıyız. Bundan sonra kimse bizi protesto etmeye mecbur bırakmaz inşallah. Bizler spor adamıyız, bizler sporcuyuz, bizler beden eğitimi öğretmeniyiz, bizler sporu çok seviyoruz. Spor bizim herşeyimiz...

 
Toplam blog
: 6
: 1034
Kayıt tarihi
: 12.10.09
 
 

Avşar İÖO / Konya Beden Eğitimi Öğretmeni 2003'te Niğde Üniversitesi AKSARAY BESYO Bölümünden mez..