Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bedenimizdeki 7 Sihirli Nokta

Bedenimizdeki 7 Sihirli Nokta
 

Ağrı anlatılmaz yaşanır !....


Günlük yaşamımızda sık sık çeşitli ağrılarla baş etmek zorunda kalabiliyoruz. Bu ağrılardan bazıları hastalıklarla, bazıları günlük yaşamımızda yanlış yaptığımız hareketler ve alışkanlıklarla ilgilidir.

Vücudumuzda birçok ağrı kesme noktası vardır.

Bu ağrı kesme noktalarına ki sihirli noktalarımıza basarak ağrınızdan kurtulmaya ne dersiniz? 

Bu nokta yerleri nelerdir, şimdi tek tek bunları inceleyelim.

Aslında bu noktaların hepsi eski Çin Tıbbında sözü geçen noktalardır. Günümüzde alternatif tıp olarak adlandırılan bilim dalı olan akupunktur noktaları.

Başağrısı için; Nezle, sinirsel nedenle oluşan başağrıları da dahil olmak üzere iki kaş arasında yer alan noktadır. Başınız ağrıdığında, baş ve işaret parmaklarınızla iki kaş arasını biraz güçlü olacak şekilde en az 2 dakika sıkın. Uygulamadan hemen sonra baş ağrınızda önemli ölçüde azalma hissedeceksiniz.

Sırt ağrısı için; Sırtınız ağrıdığında, bel ve özellikle omurganın iki yanı, böbreğin bulunduğu noktayı ellerinizle güçlü şekilde ovun. Bel ve sırt ağrılarınızın derhal hafiflediğini hissedeceksiniz. Çin tıbbına göre böbrek sıcağı sever ve bu nedenle bele uygulanan masaj, bel ve sırt ağrılarının giderilmesine yardımcı olur. Bu uygulamayı şu şekilde de yapabilirsiniz; İki elinizi ısınıncaya kadar sürtün ve daha sonra belinize koyup güçlü biçimde kuyruk kemiğinize kadar ovun. Bu hareketi mümkünse 50-100 kez arası tekrarlayın. Eski Çin tıbbına göre sıklıkla sırt ağrısı çekenler, bu uygulamayı sabah-akşam olmak üzere günde 2 kez ve her defasında 50-100 kere tekrarlamalarını tavsiye ederlerdi. Mutlaka deneyin ve farkı kısa sürede hissedin.

Diş ağrısı için; Çin'de bir deyiş vardır " Dş ağrısı hastalık değil, canınızı çıkarır". Bu deyim ile diş ağrısının ne kadar büyük acı ve sıkıntıyı yansıttığı anlatılır. Dişimiz ağrıdığında, baş ve işaret parmaklarımız sıkı bir şekilde yanyana getirilerek kasların en yüksek olduğu noktaya, sağ elinizin baş parmağıyla sol elinizdeki noktaya acı verecek kadar kuvvetli bir biçimde serçe parmağımıza doğru en az 2 dakika süreyle baskı uygulamak önerilir. Bu uygulamayı bir tek hamile kadınlar uygulamamalıdır. Diş ağrısı için diğer bir nokta ise; kulağın dış noktasındaki kıkırdağın başlangıç yerindeki çöküntüde bulunur. Bu noktaya en az 1 dakika müddetle şiddetli bastırınca ağrı kesilir.

Omuz ağrısı için; Genellikle masaj yapılır. Masajda dikkat edilecek nokta, parmağınız ile meme ucundan yukarı doğru çıktığınızda omuzunuzu kesen noktadır. Çin tıbbına göre, bu noktaya bastırmak, omuz ağrısı, göz yorgunluğu, kulak uğuldaması, kulak çınlaması ve boyun tutulmasının giderilmesine yardımcı olur. Ancak yüksek tansiyon, kalp ve beyin damarı hastalıkları olanlar uzun süreli ve güçlü bir şekilde bastırmamalıdır. 

Kalp ağrısı için; Kolunuzun iç tarafında ve el bileğine üç parmak mesafedeki noktaya basınç uygulamaktır. Bu basınç uygulaması kan dolaşımını hızlandırarak, kalp sıkışmasının geçmesine yardımcı olur. Bu uygulamayı yalnızca tedaviye yardımcı olarak ya da ilk yardım amaçlı kullanabileceğinizi, kalbiniz rahatsızlandığında vakit geçirmeden doktora başvurmanız gerektiğini lütfen unutmayın. Bu basınç uyguladığınız nokta ayrıca mide bulantısının geçmesi içinde etkili bir yoldur.

Adet sancısı için; ayağın üzerinde, baş ve ikinci parmağın ortasından 1,5 santim yukarıda yer alır. Adet sancısı olduğunda sağ elinizin baş parmağıyla sol ayağınızdaki bu noktaya en az 1 dakika süre ile baskı uygulayın ve daha sonra ters elle diğer ayağınıza geçin. Sonucu hemen fark edeceksiniz.

Ağrısız, sağlıklı günlerde buluşmak üzere...

Not:

Çin Tıbbında bu tarif edilen baskı uygulanan bu akupunktur noktalarınn isimleri; Baş ağrısı için Yindang noktası, Sırt ağrısı için Ling Gu noktası, Diş ağrısı için Hukou ve Xiaguan noktaları, Omuz ağrısı için Jianjing oktası, Kalp ağrısı için Neiguan noktası, Adet sancısı için Taichong noktasıdır.

 

 

 
Toplam blog
: 8
: 249
Kayıt tarihi
: 07.07.18
 
 

Profesyonel Koç / Kahkaha Yogası Lideri / Ecz Uzmanlık alanlarım; Fitoterapi, Aromaterapi, Homeop..