Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '09

 
Kategori
Deneme
 

Ben kaç kere öldüm anne?

Ben kaç kere öldüm anne?
 

Bu kaçıncı sefer?


Merhaba;

Bu gün sizlerle bir değil onlarca ölünün tekrar nasıl öldürüldüğünü konuşmak istiyorum.

Ölenlerin binlercesi canını bu toprakların bütünlüğü ve birliğimizin devamı için verdi. Ve ne yazık ki onlar, güya bizleri yönetenlerin gaflet ve dalaletleri, bazı uyanık, çıkarcı ülkelerin de takviye ve teşvikleri ile DTP’nin kurulup meclise girmesiyle önce yaşamı-hatırlama ünitelerine bağlanarak yoğun bakıma alınmışlardı. Ama şimdi DTP, AKP’nin Başkanı sıfatı ile bile olsa –aslı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı- R.T.Erdoğan’ın karşısına çıkartılarak bu ünitelerin düğmeleri de kapatılarak ölülerimiz ölüme terkedildi. Yani anlayacağımız şehitlerimiz, gencecik kuzularımız bir kere daha öldüler, öldürüldüler. Yazık, boşuna ölmüşler.

Meclisimizin 1/3'ü Kürt, meyve ve sebze pazarını ellerinde tutan vatandaşlarımızın 1/2 si Kürt, İstanbul’un % 40’ı Kürt. Ama biz, hala olmayan Kürt meselesinden dolayı binlerce canı tekrar tekrar öldürüyoruz. Hepimize yazıklar olsun.

Bu işin siyasi tarafıydı. Gelelim günlük yaşam yanına. Bir kızımız testereyle doğrandı. Bir İtalyan bayan, dostluk adına dünyayı dolaşmaya çıktı. İtalya’dan Türkiye sınırlarına kadar sağ salim geldi, biz de öldürüldü. Ve daha başka benzeri ölümler. Aileler perişan. Can kaybetmişler. Zor iştir. Ben bilirim. Burnunun direğinin sızısı hiç durmaz. Yaşadığın kadar o da sızlar durur.
Buna karşılık biz ne yapıyoruz, ya da yaptık. Ailelere, katillerini vereceğimize, evlatlarının, canlarının, namuslarına dil uzatacak kadar ileri giderek onları bir daha öldürdük, öldürüyoruz. Dostlar, iarkadaşlar, medya, meclisim.. Artık kim üstüne alınırsa. Hatam varsa kendime de.

Bunların hep vebali vardır. Şimdi çıkmasa da bir gün faturayı elimize sıkıştırıverirler. Ödesen bir türlü, ödemesen bir türlü. Üstelik bu faturaların zaman aşımı da yok. Kesilen yer de kesen de çok büyük. Valla kul olarak bizleri aşar. Hiç yapacak bir şey yok. En iyisi mi faturasız, olmaz ya, bari çok can acıtmayan veballerle yaşamaya çalışmak. Bence kesilenleri ödeyelim sonrasında da aman dikkat !

Sevgiyle kalın, yolunuz da ışık olsun.

 
Toplam blog
: 97
: 395
Kayıt tarihi
: 15.04.09
 
 

Felsefe, edebiyat, bu alem, öteki alem, uzay, evrensellik; kısacası genelin, "aman canım işin mi ..