Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '14

 
Kategori
TV Programları
 

Benim Hala Umudum Var / Umut & Ozan aşkı için yolun sonu mu?

Benim Hala Umudum Var / Umut & Ozan aşkı için yolun sonu mu?
 

Star Tv. den,  Fox Tv.e geçen Benim Hala Umudum Var yeni yılda 26.bölümüyle ekranlarımıza geldi. Reytinglere baktığımda inanamadım, AB grubunda 5-8 sıralarda olan dizi, Fox Tv.e geçince adeta dibe vurmuş. AB’de 15 basamak düşerek 21.sırada yer almış. Total’de de geçen bölümlere göre 10 basamak düşerek 25.sırada yer aldığını gördüm.

Geçen bölüm Ozan, Hakan’ın kendisi ile planlarını ortaya çıkartmak için Hale’den den yardım alır. Hakan bürosunda Umut ile bütün bu olanları konuşurken polis gelir ve Demet Kayhan’ı öldürtmeye azmetme suçundan tutuklanır. Karakola götürürler, olay twitter’ dan çabuk duyulur. Umut peşinden karakola gider, Hakan ile görüşürler.

 

Asude Hanım, gazetecilere açıklama yapar. Hakan’ın olayla iğlisi olmadığını açıklamaya çalışır. Umut’un sadece oyuncusu olarak destek amacıyla onun yanında olduğunu söyler. Asude Umut’u frenlese de, Hakan’ın kardeşi Rüzgâr için okuluna gider. Rüzgâr, okulda bu olay nedeniyle kavga çıkartır, okul müdürü hafta sonuna kadar izin verir. Umut gelir, onu alır ve eve gelirler.

Öte yandan polis Zafer aramaktadır. Zafer karakola gider, ifade verir. Suçu, tekneyi ayarlamaktır. Tutuksuz yargılanmasına karar verilir.

Musa hapishanededir. Bir olayda müdahil olarak kendini gösterir, buradaki hareketi ve mertliği ile herkesin takdirini kazanır.

 

Hakan, ilk mahkemeye çıkar, karar açıklanır, delillerin toplanabilmesi için mahkeme ertelenir. Hakan ve Duygu tutuklu yargılanmasına karar verilir. Rüzgâr ağabeyimi tutuklayamazsınız diye feryat eder. Ozan Rüzgar' tutar, teselli etmeye çalışır. Çıkışta Ozan Hakan’a “Adalet her yerde geçerliliğini bulur di mi Hakan” Der.

Melis çocuğu aldırmak için, doktora gider. Doktor çok geç alamayız, der. Ozan’ın annesi de oradadır. Çocuğun alınmamasını çok sevinir.

 

Şu tesadüfe bakın ki, Hakan Bey Musa’nın koğuşuna yerleştirilir.  Musa, ilahi adalete bak ki, seni karşıma getirdi. Senin burada çok başın ağrıyacak, der.

Umut, Hakan Beyin kardeşi Rüzgar’a destek olabilmek için devamlı onun yanındadır. Rüzgâr ağabeyinin çok titiz olduğunu, o hapishane koğuşundaki pis yataklarda nasıl yatacağını düşünmektedir.

 

Ozan’ın babası Ragıp Bey, Özen Hanım ile iş anlaşması imzalar. Özen Hanım Ragıp Beyin gizli sevgilisidir. Ozan bu anlaşmayı çok bozulur. Bu konuda babasını suçlar. Ozan bu akşam annemi de alıp bu olayı kutlayalım dese de, Ragıp Bey sevgilisi ile baş başa kutlamaya yeğler.

Umut, babasının kaldığı Ozan’ın evinden taşınmayı düşünmektedir. Ev aramaya başlar. Ozan daha kalabileceğini söyler.

Ertesi gün boşanma davası günüdür. Ozan mahkeme kapısındadır. Umut avukatı ile gelir. Mahkeme başlar, Umut boşanmaya evet demiştir. Hem Ozan Hem Umut, her ikisi de çok üzgündürler.  Ozan elini Umut’a uzatır, ama eli havada kalır, Umut sıkmaz. Adliye kapısından çıkarlar. Ozan, denize düşen telefonundaki ses kayıtları için telefonunu tamire vermişti. Telefoncu Ozan’a telefon açar, “Ozan bey iyi haberler ses kayıtlarını kurtardık” der. Ozan’ın yüzünde tebessüm oluşur. Bakalım bu ses kayıtları Umut ile ayrılmamasına yardımcı olabilecek mi? Bölüm burada biter. Haftaya bu kayıtların ne işe yarayacağını hep birlikte göreceğiz. Mahkeme bitti ama, hala Ozan ile Umut aşkı için yolun sonu mu? Bilemiyoruz!

 

Bu bölümde hep ayrılık, duygusal anlar, yalnızlıklar işlendi. Hakan hapiste, Duygu hapiste, Musa Hapiste, Rüzgâr evde üzgün, Hale evde Umut’u düşünür. Zafer’in kızları evde ve mutsuz. Asude Hakan’a ve olaylardan işlerin bozulacağını üzülür. Ragıp Beyin hanımı evde, yalnız, kocasının metresi olduğundan habersiz. Ozan bütün bu olanlardan çok mutsuz ve yalnız. Umut, Hakan’ı üzülür. Babasını merak eder. Lafın kısası 26.bölümde hep duygusal ve mutsuz anlar yaşandı.

Acaba diyorum bu kadar karamsarlıktan izleyiciye daral geldi de izlemekten vazgeçti. Bu da reytingleri mi etkiledi! Ya da bu Fox Tv.nin kadersizliği mi? Bilemem…

Gold Film’in bu iyi giden dizisi için Yapımcı Faruk Turgut ne gibi tedbirler alacak bilemem. Sayın Yönetmenimiz Adnan Güler diziyi hareketlendirmesi lazım ki reytinglere kurban gitmesin.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever 

Not: Görseller internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..