Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '12

 
Kategori
İnançlar
 

Benim tanrım seninkini döver

Benim tanrım seninkini döver
 

Dinler yokken, insanlar oturur kendilerine tanrı icat ederlerdi. Kimi tahtadan, kimi taştan, kimi demirden. Kimi ateş, kimi güneş, kimi su. Hayranlık duydukları veya korktukları her şey tanrıydı. Sonra biri dedi ki: Böyle olmaz. Her aklına gelen tanrı icat edemez. Bir tane tanrı olmalı. Her insan ona tapınmalı. Bu öneri mantıklıydı. Böylece tanrı sayısı bire indi. Bu kez peygamberler çıktı ortaya. Dediler ki: Tamam, tanrımız aynı ama yollarımız aynı değil.  En iyi yol, benim gösterdiğimdir. Böylece din savaşları başlamış oldu. İnsanlar, din için adam öldürmeye başladılar. Aynı tanrı için. Yahu durun. Yapmayın, etmeyin. Aynı tanrının kullarıyız, diyen de olmadı. Papazı da, mollası da, en iyi yol benimkisi deyip durdular.

İnsanlar, inanmaya meraklıdırlar. Kendi düşüncesine ve mantığına değil, başkasının söylediğinedir bu inanış. Muhterem peder böyle dedi.  Mübarek hoca efendi dediyse doğrudur. Oysa, muhterem peder de, mübarek hoca efendi de, geçim kaynağını çoktan keşfetmişlerdir. Tanrı adına yapılan her şey mübahtır. Günümüzde en karlı olanlar, din alıp, din satanlardır. Sermaye bedava. Biraz çeneniz kuvvetli olacak. Biraz da rol yapabilme kabiliyetiniz olacak, gerisi kolay. Yürü ya kulum. Kıytırık bir Papa, Hıristiyan dünyasını sömürüyor. İslam dünyasının ise yiyicisi daha çok. Nedeni; CEHALET. Okuma, yazma olgusu çok geç girmiştir bu dünyaya. Bu dünyanın insanları, beyinlerinden çok, kulaklarına inanırlar. Dedikodu yeteneği gelişmiştir İslam aleminde. Mübarek molla efendi buyurdu ki: karılarınızı örtün. Tırnak uçları bile görünmesin. Kim dedi? Be hey münafık, Allah böyle buyurdu. Kuranda da böyle yazıyor. Oysa hiçte öyle değil. Ama kuranı okumaktansa, mollaya inanmak daha zahmetsiz. Hem koca molla efendi yalan mı söyleyecek? Adam çok iyi ağlıyor. Biri Allah demesin, salya sümük koyuveriyor. Tahsil, diploma yok. Ama cin gibi maşallah. Şimdilerde Amerika da bir çiftlikte yaşıyor. Obama nın beslemesi oldu. Buralarda hala inananı çok. E, mübarek adam. Allah bir kere yürü ya kulum dedi, o da yürüyor.

Tekrar başa dönelim. Tek tanrılı dinler dönemindeyiz. Tanrımız aynı ama yolumuz farklı. Acaba öyle mi? Bana göre öyle değil. Her insan içinde başka bir tanrı yaşatıyor. Kimi tahtadan, kimi altın, kimi gümüş, kimi yeşil kağıttan. Allahtan istiyorsunuz vermiyor. Oysa avuç açıp, Allah rızası için dediniz mi, avucunuza bir şeyler konuluyor. Molla daha mı zengin ne?  

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..