Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Berkin terörist, Burak şehit!

Berkin terörist, Burak şehit!
 

Türkiye Cumhuriyeti başbakanı açıkladı: Berkin teröristmiş arkadaşlar! Burak da şehit!

Photoshop olduğu her halinden belli bir fotoğraf yayınlandı, bir ülkenin başbakanı da o fotoğrafı pek güzel yorumladı: 15 yaşına yoğun bakımda giren Berkin’in elinde sapan varmış! Sapan! Bir de cebinde bilyeler varmış! Bak sen!...  Bir de mezarına bilyeler atılmış, karanfiller ile birlikte! Bu ciddi bir mesajmış meğer…

Eyy başbakan, on dört yaşında bir gencin ölümünü de teröristliğe bağladın, misketleri de demir bilye yaptın ya; belli ki sen hiç çocuk olmadın!

Bunun acısını halktan çıkartma!

******

Burak kimler tarafından öldürüldü belli değil; melek olup gitti, “Şehit” mertebesine erdiğine gazanıza alet ettiğiniz için mi vardınız?

******

Geçen gün nekrofili, yani ölü sevicilikten bahseden biri vardı, adını anımsayamıyorum şimdi, anımsadığım bir bürokrattı, Berkin’in cenazesinin kalktığı gün kullanmıştı bu deyimi…

Türkçe karşılığı ölü sevici olunca cenaze peşinde gidenlere, ölülerden medet umanlara yakıştırmıştı. Kimlerin “ölü sevici olduğu” ortadayken bu anlamda, bir de ölü sevicilik için açıklama yapayım: Nekrofili cinsel bir sapkınlık olup ölen kişi ile cinsel ilişkiye girme durumudur. Mısır, mesela, ölen eşle cinsel ilişki yaşamanın ilk altı saatte meşrulaştırılmasını kanun olarak tartışıyordu, son durum nedir, inanın bilmiyorum! Midem el vermiyor zira!

******

Biz çok iyi biliyoruz bu taraf tutmaları, ilk başta çok sinirleniyor, göğüs kafesimiz yerinden çıkacakmış gibi oluyoruz, ne yalan! Sonrasında aklımız ve beynimiz bize ışık tutuyor: Bu ne ilk ne de son! Gaza gelme  şekerim!

Artık çok iyi biliyoruz ki aleyhimize planlanan bu söylemler karşısında gaza gelmemeli, sağduyulu olmalıyız; çok örneklerle bu deneyime ulaştık: Bizler bazı sözler karşısında hak-hukuk ararken çok kararlar geçti meclisten sessizce…

Çok şeyler unutulmaya yüz tuttu!

Bizler unutmasak da, unutanlar çok oldu!..

******

Şimdi de gündem değişti; ayakkabı kutularından çıkan paralar, ses kayıtları falan güncelliğini yitirdi zannedenler yanılıyorlar!

Herkes g.t kılı değil, herkes salak!

Protein ağırlıklı beslenemeyen bir halkın algı düzeyi yavaşlayabilir, eğitimsiz insanlar da kandırılabilir, hele ki din aletiniz olduysa bir çok şeyi yaptırabilirsiniz.

Bir kesim var ki; zaten ifrit oluyorsunuz, ne deseniz, ne yapsanız ikna edemiyorsunuz!

Neden ikna edemiyorsunuz?

Mantık örgüleri düzgün, akılları başlarında, duygularının da farkındalar; yani, ne duygu açlığı çekiyorlar ne de kişilikleriyle ilgili sorunları var.

Ne istediklerini gayet iyi biliyorlar; akılları hür,vicdanları hür!

******

Çok sinirlenirler lakin ağızlarından beddua çıkmaz, mesela… Konuşmanızdan irrite olurlar, lanet okumak yerine dinlememeyi tercih ederler.

Bu halleri daha çok dokunur; çıldırtmak istersiniz! Her vesileyi de kullanırsınız, zira ille de önemsenmek istersiniz…

Çıldıran bir halk sizi mutlu eder; yüzünüzde metruk bir gülümseme olur… Bir nevi keyif alırsınız!

******

Sizi ciddiye almayan ciddi bir kesim var; tınmıyorlar! Dediklerinize şöyle bir göz atıp, “Yine aynı terane” diyen, sesinizi dahi duymayı reddedenlerden söz ediyorum.

Korkutamadığınız, kontrol altına alamadığınız kişilerden söz ediyorum!

Herşeyin farkında olanlardan bahsediyorum; genç ölümlerini dahi siyasete alet edenlerin vicdansızlığının farkında olanlardan söz ediyorum!

Gerçek ölü sevicileri destekleyenlerden söz ediyorum!

İstediğiniz kadar konuşun, istediğiniz kadar T.C. başbakanına sağlanan  hakları altüstü belediye seçimleri için kullanınız; ille de bir yarış platformu sağlayınız ve yarışı kazanan galiptir diye ahkam kesiniz…

Ne olduğunuzu bilen, ciğerinizin kaç dolar ettiğinden haberdar olan bir kesim var!

Ölüyü ölüyle bölmeye çalışan adamın ardından gidenler de yarın-öbür gün ağlamasınlar sakın: Çocuklarımız öldü, yok yere, diye!

Yok yere ölmüyor çocuklar; hastalık olmadıktan sonra!

Birilerinin iktidar kaygısı öldürüyor çocukları; bugün ölen senden değil diye sevinirken yarının ne getireceğini de hesaplamak gerek; başbakan seçebilirsin ama ölen çocuğunu geri getiremezsin!

http//twitter.com/Gulgunkaraoglu

gulgun_2006@hotmail.com

 

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..