Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '09

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Berliner krep

Berliner krep
 

BERLİNER KREP


MERİHİN MUTFAĞINDAN

BERLİNER KREP

500 gr un

20 gr yaş maya

50 gr şeker

50 gr tereyağı

250 ml süt

Bir tutam tuz

İç malzemesi

Krep içine göre; bir miktar, marmelat, lor peyniri, fındık kreması, margarin, esmer şeker ve pudra şekeri.( bütün malzemeyi bir kabın içinde karıştıralım)

İyi bir sonuç almak için; unu eleyerek derin bir kaba alarak ortasını açıp mayayı, elimizle iyice ufalayarak şekerin yarısı ile harmanlayıp, ılık sütün de yarısını koyarak mayanın kabarması için yarım saat kadar ılık bir ortamda bekletiyoruz.

Tuz, kalan şeker ve vanilyayı unun üzerine serpiştiriyoruz.

Kalan süt ve eritilmiş tereyağını da ilave edip yoğurarak pürüzsüz, kaygan ama gözenekli bir hamur elde ediyoruz.(maya koymadan yapılan krep hamuru gözenekli olmaz)

Elde ettiğimiz krep hamurunu yeniden yarım saat kadar ılık ortamda dinlendiriyoruz.

Hamuru tezgah üzerinde 1, 1.5 cm kalınlığında merdane ile açarak (bardak ya da kase ile ) dilediğimiz büyüklükte kalıplarçıkartarak üzerine bir örtü örtüp yeniden dinlendiriyoruz.

İç malzemesini yerleştrip hamuru katlayalım ve kızgın yağlı tavada kızartıp, kağıt bir havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürüp servis yapalım.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..