Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '10

 
Kategori
Dünya
 

Berlusconi'den insanlık dersi: Yahudi soykırımına yas tutanlar Gazze'li kurbanlara da yas tutmalı!

Berlusconi'den insanlık dersi: Yahudi soykırımına yas tutanlar Gazze'li kurbanlara da yas tutmalı!
 

İsrail ve Filistin'i ziyaret eden İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun annesiyle ilgili bir anıyı anlatması üzerine göz yaşlarını tutamamış. Öyküye göre Berlusconi'nin hamile annesi bir kahramanlık göstererek, canı pahasına Alman polisiyle bir Yahudi kızının arasına girmiş ve Yahudi kızı kurtarmış. İki yıl önce annesini kaybeden Berlusconi de bu öykü karşısında çok duygulanmış ve ağlamış.

Berlusconi daha sonra Batı Şeria'ya geçmiş ve Beytüllahim'de Filistin lideri Mahmud Abbas'la görüşmüş. Ardından da ikili kameraların karşısına geçmişler. Berlusconi burada yaptığı konuşmada:

"Soykırım kurbanlarına ağlamak kadar, Gazze'deki kurbanlar için de ağlamak gerekir" demiş...

Bu konuşmanın İsrail'de tepki toplayacağı yorumları yapılıyormuş...

İşte adam gibi bir adam... Berlusconi'nin özel yaşamındaki aşırılıklar, tuhaflıklar yadırganabilir, eleştirilebilir. Ama o, bu davranışıyla, özünde haktan hukuktan yana, mazlümün tarafında ve ne pahasına olursa olsun düşündüklerini çekinmeden zalimin yüzüne karşı söyleme cesaretinde bir kişiliğe sahip olduğunu gösterdi.

İnsanlar genellikle güçlüden yana olmayı isterler ve bu uğurda güçlünün haksızlıklarına, zulmüne bahaneler üretmeye çalışırken, zaten istese de kimseye zarar veremeyecek güçsüzün haksızlığını ispatlamak için de, "ama o da şöyle şöyle yapıyor, dolayısıyla zulmü hakediyor" derler.

60 yıldır Filistin'de yaşanan insanlık dramının, İsrail zulmünün nedeni budur. Üstelik bu zulmü yapanlar tarihi soykırımın mağdurlarının torunları! Sanki dedelerinin intikamını Filistinlilerden çıkarıyorlar gibi!

Keşke bütün ülkelerin başbakanları Berlusconi gibi adil ve dürüst davransalar da, Filistin'e karşı uyguladıkları çifte standardı bir kenara bırakıp, İrail'in zulmünü yüzüne karşı haykırabilseler. Tabii ki başta Amerika olmak üzere!

O zaman İsrail bu kadar yüzsüz ve bu kadar gaddar olabilir miydi?

Filistinli bebek gelincikler adına: Teşekkürler Berlusconi...

 
Toplam blog
: 337
: 4184
Kayıt tarihi
: 03.08.07
 
 

Hukukçuyum... Hukukun üstünlüğünün ve hukukçunun saygınlığının ülkemde gelişmesini ve kalıcı olma..