Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

beşamel soslu bürüksel lahana

beşamel soslu bürüksel lahana
 

BEŞAMEL SOSLU BÜRÜKSEL LAHANA

1 kilo Bürüksel Lahanasını önce yıkayıp, 10 dakika haşlayalım. Suyunu süzelim ve ortadan ikiye bölelim.

Beşamel somsuz için, 1 litre sütün içine 1 adet defneyaprağı atarak kaynatalım.

Bu arada, tereyağını eritip çok ince kıyılmış soğan ilave ederek kavuralım. 3 yemek kaşığı un ilave ederek un kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.

Bir tutam tuz ve karabiber ilave edip yavaşça sütü eklerken bir yandan da topaklanmaması için çırpalım. 2 yemek kaşığı krem peyniri ilave ederek karıştıralım.

Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup sarımsağı çevirelim. 1 su bardağı galeta unu ilave ederek bir dakika kavuralım. Kıyılmış maydanozla tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayalım ve ateşten alalım.

Fırın kabına lahanaları yayalım ve beşamel sosu dökelim.

Üzerine kavrulmuş galetayı serpelim ve 300 derece fırında 20 dakika pişirelim.

Fırından çıkarınca üzerine bolca rendelenmiş gravyer peyniri serperek servis yapalım.

Afiyet olsun.


 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..