Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Beşiktaş'a İtalyan işi stadyum! Bizim tarihimize su çıkmış...

Beşiktaş'a İtalyan işi stadyum! Bizim tarihimize su çıkmış...
 

Aspendos


Beşiktaş, İnönü Stadyumu'nun yerine Roma Colesseum Amfi Tiyatrosu'nu andıran yeni bir stad inşa edecekmiş. Bugün basında yer alan haberin özeti şöyle;

"Anıtlar Kurulu’ndan yeni stat için izni bir türlü alamayan Beşiktaş Kulübü’nün, 2008 yılında kamuoyuna tanıttığı projeyi iptal ederek yeni bir proje hazırladığı öğrenildi. Bu projenin son yıllarda Dünya’nın bir çok ülkesinde yapılan modern görünümlü ve daha çok beton bloklar halinde yapılan bir proje olmadığı kaydedildi.
Beşiktaş Kulübü’nün hazırladığı yeni projenin Dolmabahçe Sarayı ve İnönü Stadı’nın çevresinde bulunan yapıların tarihi dokularına uyum göstereceği belirtilirken, yeni stadın dış görünümünün İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan tarihi "Kolezyum (Colosseum)" Amfitiyatrosu’nu andıracağı öğrenildi."

Yani, İstanbul'un belki de en güzel noktalarından birinde kurulu olan, güzelim Beşiktaş semtinin denize nazır koca oğlanı İnönü Stadyumu yerini Colesseum'un kopyası niteliğinde yeni bir stada bırakacakmış.

Yeni stad fikri hoş. Zaten gerekli de. Bırakın dünyayı, Avrupa'yı, Türkiye'de bile modern stad akımı hızla ilerliyor. Olimpiyat, Şükrü Saraçoğlu, Kadir Has ve Türk Telekom Arena'yı olası bir 2016 Avrupa Şampiyonası ev sahipliği durumunda Anadolu'daki birçok stad izleyecek.

Beşiktaş'ın da yeni bir stad yapmasının tam sırası. Ama nasıl?

Colesseum'a mı benzemeli bu stad?

Tarihi dokuyu bozmamak adına, tarih kokan bir mimari fikri dahiyane. Ama bizim örnek alınacak tarihi bir binamız yok mu? Bizim bir Colesseum'umuz yok mu?

Bu fikir basının mı, Beşiktaş kulübünün mü henüz net değil ama doğruysa biraz geliştirilip biraz da Türkleştirilebilirse çok daha güzel olur.

Selamlar, saygılar...

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..