Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'a Yiğido "Kılıç"ı! Sivasspor 1-1 Beşiktaş

Beşiktaş'a Yiğido "Kılıç"ı! Sivasspor 1-1 Beşiktaş
 

Spor Toto Süper Lig'in 26.haftasında Beşiktaş, Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda Sivasspor'a konuk oldu. Haftalardır puan kaybeden siyah beyazlılar, Yiğidolara karşı oynadığı mücadeleyi 85.dakikasına kadar üstün sürdürmesine rağmen, bu dakikada Erman Kılıç'ın attığı harika golle evine bir puanla dönmek durumunda kaldı.

Öncelikle iyi şartlarda futbol oynanmadığını belirtmek isterim. Sivas'ta bu şartlarda müsabaka yapılması doğal, bu durumda suçlayabileceğimiz biri yok ama değerlendirirken, bu da önemli bir faktör oluyor bizim için. Futbolcular, ayakta duramadıkları bir zeminde müdahelelerden ve kendileri için tehlike oluşturabilecek her türlü şeyden kaçıyorlar. Tabii bu nedenle de daha zevksiz bir futbol izliyoruz.

Beşiktaş iyi başlayan taraftı, ilk yarıda rakibine az pozisyon verdi, rakip kaleyi de zorladı. Özellikle Fernandes'in şekillendirdiği ataklarda konuk ekip, tehlikeler yaratsa da golü bulmakta sıkıntı çekti. Maçta kendini gösteren stoper olan Sivok, güzel bir kafa golüyle takımını öne geçirdi ve Kartal soyunma odasına galip gitti. 

Sivasspor ikinci yarıda biraz daha iyi oynamaya başladı. Beşiktaş rakip kaleye gelmesine rağmen, istediğini yine bulamadı. Yanlış tercihler yaptı. Açıkçası Sivasspor da futbolseverleri ayağa kaldıran pozisyon bulamadı ama Erman'ın uzaktan bir şutu her şeyi değiştirdi. 

Siyah beyazlılar, Braga maçı öncesinde bana iyi görünmedi. Onlardan herkesin çok daha iyi şeyler beklediği kuşkusuz. Bununla beraber, sahada sergiledikleri futbolla Avrupa'da ilerleyebileceklerini düşünmüyorum. Ara pasları iyi, takımın yardımlaşması da fena değil ama son vuruşlarda bir sıkıntı var. Ayrıca kritik top kayıpları yapılıyor. Mustafa Pektemek savunmaya yardıma geliyor, bu güzel bir şey ama fazla top kaybediyor orta sahada ve tehlikeli bölgede. Fenerbahçe derbisinin iyi ismi Ernst yine iyi göründü bana. Beşiktaş savunmasındaki en büyük sıkıntı bana göre beklerini yeterince kullanamaması. Atağa katılan, hücumda çoğalan bir yapıları yok. 

Zevksiz bir maç izlettiler. Fernandes'li Beşiktaş'ın elindeki futbolcuları yeterince iyi kullanmadığını düşünüyorum. Sakatlıklar, cezalar önemli ama bir bahane olmamalı. Böylesine para harcayıp, vasat bir futbol oynamak, taraftarı huzursuz eder. Ben konuk ekibin iyi olmadığını düşünüyorum.

Sivasspor'a gelince, mücadeleleri güzel. Ellerinden geldiğince direndiler ve rakiplerini de zorladılar. Hücum anlamında çok fazla şey gördüğümü söyleyemem, paslarda sıkıntı yaşadılar, topu ceza sahasının içine atamadılar ama en azından gol atabilmeleri önemliydi. 

Her iki takıma da ligde başarılar...

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..