Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Atletico Madrid karşısında turu nasıl geçer?

Beşiktaş Atletico Madrid karşısında turu nasıl geçer?
 


 Beşiktaş Atletico Madrid ile UEFA Ligi 4.tur mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Turu geçen ekip UEFA liginde çeyrek finale çıkmaya hak kazanacak.

Sadece Falcao'nun 35 milyon € değerinde olması Beşiktaş ile Atletico Madrid arasında bariz bir kalite farkını ortaya çıkıyor. Bu kalite farkını ortadan kaldıracak taktiği hazırlamak Carvalhal'ın sorumluluğundayken, hazırlanan taktiği uygulamak futbolcuların görevidir.

Madrid'de oynanacak ilk maçtan avantajlı skorla dönmek çok önemli. Bu maçta bireysel hatalardan kaynaklanacak problemlerin önüne geçmek için iyi hazırlanmış, iyi motive olmuş bir takım olarak sahaya çıkmalı.

Top rakipteyken iyi posizyon almak, rakip oyuncuları rahatsız edip hataya zorlamak çok önemli. İleride Almeida, kanatlarda Quaresma ve Simao ile önde baskı uygulayıp Madridli oyuncuların topu oyuna rahat sokmalarını engellemek gerekiyor. Orta sahada Ernst, Veli, Necip gibi oyuncular savundukları bölgede boş alan bırakmamak için uyguladıkları alan savunmasının yanında rakibe yakın ve agresif savunma yaparak, teknik gücü yüksek oyuncuların posizyon hazırlamalarını engellemeleri gerekiyor. Ligdeki gibi rakip oyuncuya müdahale etmeden onunla birlikte koşu yapmak, topun filelerle buluşmasına sebeb olur.

Savunma oyuncuları da defansın arkasına çok rahat sarkan Falcao'nun koşu yollarını kapatıp topla buluşmasını engellemeli. Ayrıca ceza sahası dışından gerçekleşecek şut girişimlerine müdahale edebilecek şekilde yakın oynamaları da gerekiyor. Ceza sahası çevresinde gereksiz faullerden de sakınılması gerekiyor.

Beşiktaş'ın en önemli hücum silahı ise kontra atak olmalı. Rakibe yaptığı pres sonucu topu kazanan oyuncular özellikle Quaresma ve Simao 'yu topla buluşturarak hızlı bir şekilde topu ileriye taşıyıp ağır Madrid savunması arasına veya arkasına koşu yapan oyuncuları topla buluşturmaya çalışmalılar. Alternatif olarak da çizgiye kadar taşınan top geriden destek veren oyuncularla buluşturulabilir.

Kısaca özetlersem, bu maçta bireysel hatalara kesinlikle yer yok. Beşiktaş'ın yalandan pres/savunma yapan orta sahasının yüzüne su serpilerek koşan, baskı yapan, müdahalede bulunup hataya zorlayan bir savunma anlayışı sergiletmeli. Kazanılan topları ise Fernandes aracılığı ile Simao veya Quresma ile hızlı bir şekilde rakip ceza sahasına taşıyıp gol aramalı.

Carvalhal Braga karşısında çıktığı kadro ve oyun anlayışı ile sahaya çıkarsa Beşiktaş için hezimet olur. İleride kesinlikle Almeida olmalı. Quresma'yı forvette oynatarak ondan verim alamaz. Beşiktaş karşısında çok diri ve istekli bir takım bulacak. Savunmada pres hücumda kontra atak uygulanmazsa Beşiktaş turu ilk maçta kaybedebilir.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..