Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '12

 
Kategori
Mizah
 

Anne pizzası

Anne pizzası
 


Güzel yemek tarifleri yazan yazarımız Sibel Koçarslan'ın ev yapımı pizza tarifini gördüğümde ev pizzasına olan nefretimi hatırladım.

90 yılların başında çocuk olanların karşısında çok daha fazla farkındalık yaratan iki ayrı çizgi film kahramanı vardı. İlki döke saça kurabiye yiyen kurabiye canavarıdır. Her çocuk en az bir kere kurabiye canavarı gibi yemek yemeye çalışmıştır. İkincisi ise Ninja Kamlumbağalardan Michelangelodur. Bunun sebebi ise yaşadıkları yer altındaki lağım tünellerine sipariş ettikleri pizzaları Michelangelo 'nun iştahla mideye indirme şeklidir.

90 'lı yılların başında şimdiki çok fazla pizzacı yoktu ve fiyatları çok yüksekti. Ninja kamlumbağaları izleyen çocuklar annelerine "pizza istiyorum" diye tutturur, anne ise eşe dosta komşuya sorup tarif alarak evde yapmaya çalışırdı. Çocuk büyük bir hevesle pizza yeme isteğiyle beklerken, fırının kapağının açılmasıyla birlikte karşılaştığı anne pizzasının, çocuğun ruhunun derinliklerinde açtığı yaralar kesinlikle tamir edilemez.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..