Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '07

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'ım ve Deli İbrahim...

Beşiktaş'ım ve Deli İbrahim...
 

"Neler oluyor bize böyle" diye soruyorum kendi kendime. Bütün Beşiktaşlılar gibi. Adeta dökülüyoruz.

Oysa ki ne kadar umutluyduk sezon başında. Ardarda galibiyetler alıyorduk. Şimdiyse 2-3 maçta 1 gol atarsak atıyoruz.

Dünkü maçta Beşiktaş'a mutlak galibiyet lazımken, takım da hala ruh yoktu. Evet çok gol pozisyonuna grmiş olabilir ama o kazanma ruhunu ben göremedim sahada. Defansif anlamda çok iyi bir takım olmasına rağmen Beşiktaş, ofansif anlamda baya bir eksiği var. Bu görünen bir durum. Çünkü gol atamayan bir takım. Ligde 2-3 maçını 90+' larda kazanmış bir takım. Ertuğrul Hoca buna bir önlem almalı.

Gelelim Beşiktaş'ın Deli lakaplı futbolcusu, kaptanı İbrahim Üzülmez'e. Tigana'nın gençleştirme operasyonu sırasında takımda kalan tek eski olma özelliğiyle bugün Beşiktaş'ın kaptanı. (Ki bana göre o formayı giymeyi hak etmeyen biri) Neden mi?Çünkü 34-35 yaşına gelmiş, 7-8 sezondur Beşiktaş formasını giyip de hala orta açamayan, bunun yanında defansta da açık veren bir futbolcu. Dünkü maçta Porto'nun golünü tekrar izlerseniz, İbrahim'in hatasından golü yediğimizi göreceksiniz.

Bunlar teknik konular. Gelelim asıl meseleye. Galatasaray maçında Beşiktaş golü attıktan sonra doğru düzgün sevinmeyip İbrahim'e hatasını anlatmaya çalışan Ertuğrul Hoca'ya İbrahim'in tepkisi tepkisi "Tamam hocam anladık, ne bağırıyorsun" diye olmuştur. Ben olsam Ertuğrul Hoca'nın yerinde direkt kadro dışı.

Dün ise, Beşiktaş'ın kaptanlığını yapan bu futbolcu, kendi hatası yüzünden yenilen bir gol ve kaybedilen bir maçtan sonra, o büyük Beşiktaş taraftarının futbolcuları trübüne çağırıp onları alkışlamak istemesi karşısında, takım arkadaşlarını toplayıp trübüne getirmek isteyen Ali Tandoğan'a karşılık, kaptan İbrahim Üzülmez "İçeriye gidiyoruz" talimatı vermiştir.

Bu şaşırılmayacak bir konu değil. 0 puanda kalan bir takım ve taraftar bu takımı alkışlayıp, yanınızdayız mesajı vermek istiyor ama takım kaptanın yaptığı işe bakın. Geçmişte bu ülkede Avrupa'da yenilen bazı takımların futbolcuları tesislerde, arabalarında dayak yemiştir sevgili arkadaşlar.

İbrahim Üzülmez bu takıma hiç bir artı puan getirmemiştir ve getirmeyecektir de. Hep zararı oldu olacaktır da. Umarım bir an önce futbolu bırakır da biz de rahat bir nefes alırız.
 
Toplam blog
: 10
: 1351
Kayıt tarihi
: 26.07.07
 
 

1987 Kiğı doğumluyum. Selçuk Üniversitesi Pazarlama bölümünü bitirdim. İstanbul Kartal'da oturuyorum..