Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'ın hayırlı gecesei

Beşiktaş'ın hayırlı gecesei
 

Beşiktaş ve Beşiktaşlılar için can sıkıcı bir gece geride kaldı. Oturup bütün bir gün ya öyle olsaydı ya böyle olsaydı şeklinde konuşulabilir ki bu maçı takip eden birkaç gün boyunca batak masalarındaki en favori konunun bu olacağına eminim. 

Hazır Beşiktaş ligden kopmuşken, yapılacak en iyi şeyin şapkayı önümüze koyup büyük resme bakmak olduğu kanısındayım. Şu an Beşiktaş'ın en büyük sorunu sanki kadrosunda çok fazla yerli olması; yanlış duymadınız ya da sizinle dalga geçmek gibi bir niyetim de yok :) Bu noktada oturup düşünmek lazım, Türk futbol tarihinin en kariyerli kadrosunu kuran Beşiktaş niye başarısız olur? 

Aslında Türk futbolunun genel özelliğidir, geldiği takımda canavar gibi oynayan yabancı bize gelir iki üç maç düzgün oynar sonra sağına soluna bakar allah allah bunlar bu kafayla oynayıp bukadar para kazanabiliyor demek ki der ve yatmaya başlar.Simao yu düşünün geldiği takımın as oyuncusu La Liga'nın en kariyerli adamlarından biri satıldığı zaman taraftarından klüp başkanına kadar isyan edilmiş bir adam öte yanda Almedia devre arası transferde Avrupanın yükselen yıldızıyken Türkiye'de ikinci bir Guiza olur mu olmaz mı diye tartışılmaya başlandı bile.Zamanı iki üç ay geriye alın bu adamlar takımlarının en önemli oyuncularıyken nasıl olduda bu hale geldiler. 

Cevap çok basit yurdum etkisi. Bakın Beşiktaş takımının defans dörtlüsünü ele aldığınızda sokaktan geçen 4 adamı koysanız fark eder mi etmez mi diye düşünüyorsanız ve bu defans yurdum topçusundan kuruluysa burada bir sorun vardır. Mesela Ekrem, bir insan evladı maç boyunca tutması gereken adamı her pozisyonda kaçırır mı? Buna karşılık, mahalle arası maç yaparken durmadan ilerde bekleyip hiç defansa gelmeyen çocuklar gibi, her pozisyonda yerini kaybetmiş, çıkmaması gereken yerlere çıkmış ellerini açmış bana top atın diye yalvarmakta.Sahanın öbür tarafına gidiyorsunuz İsmail Beşiktaşa gelmeden iki sezon önce Ekrem'in yedeği olan ve Simao, Almedia, Guiti'nin totalinden fazla para ödenmiş İsmail!!! Temel pasları atmaktan aciz, top sürmekten aciz, savunma yapmaktan aciz İsmail.İbrahim mesela Beşiktaş klübüne geldiği günden beri, yıllar içerisinde tek bir ilerleme kat etmemiş, yıllardır olduğu yerde duran İbrahim, Şenol Güneş boynuna ey Beşiktaş ben sadece Burak ile gol atacağım diye tabela astığı halde, göz göre göre Burak'ı kaçıran İbrahim. 

Şimdi kendinize şu soruyu sorun, bu adamların milyonlarca dolar para kazandığı bir mekanda kendinizi zorlarmısınız; yoksa para garanti cepte, bu takozların arasında nasıl olsa yerim garanti mi dersiniz? 

Artık son umutlarında yok olduğu, kuyunun dibine vurulduğu, şu noktada dibe vurup zıplama zamanı, Türkiye'nin okadar da "Süper" olmayan ligine baktığınızda, şunuda alayım önümüzdeki sene Beşiktaşa koyayım diyebileceğiniz bir adam olmadığna göre bu geceden itibaren Beşiktaş öz kaynaklarına dönmeli, durum bundan kötü olamaz deyip paf ve A2 deki genç oyuncuları bu takıma monte etmeli. Belediye maçında gördük şayet öz kaynaklara dönülür ise yeterli seviyede futbolcu var. Beşiktaş genç oyunculara şans vererek hem önümüzdeki seneler için sıkıntılı bölgelere kaynak yaratabilir hem de odundan hallice topçulara milyonlarca dolar para vermekten kurtulabilir. 

 
Toplam blog
: 16
: 635
Kayıt tarihi
: 24.03.10
 
 

Boş Adam;hiçbir şey hakkında her şeyi paylaşan insan. Gündelik yaşamda karşılaştığınız sinir bozucu ..